Ћави: Одлазим из Барселоне, али вратићу се

Једна од највећих звезда Барселоне Ћави Ернандез и званично је најавио одлазак из клуба са којим је освојио рекордна 23 трофеја.

Ћави је на конференцији за медије потврдио да ће раскинути уговор са Барселоном годину дана пре његовог истека, како би се придружио катарском Ал Саду на период од две године. Тридесетпетогодишњи Ћави који је у Барселони од своје 11. године, одиграо је за Каталонце 764 меча.

"Дошло је време за промене. Хвала навијачима, уживао сам овде и надам да ћу се једног дана вратити", рекао је Ћави, који ће у суботу са Барселоном подићи свој осми трофеј првака Шпаније.

Ћави је један од кључних играча каталонског тима са којим је освојио три Лиге шампиона и осам титула првака Шпаније. Ћави је један од најтрофејнијих фудбалера свих времена, типичан представник чувеног "тика-така" механизма који је Барселони, али и шпанској фудбалској репрезентацији донео огроман успех.

Барселонини играчи су заједно са Ћавијем били окосница шпанског тима који је доминирао Европом и светом у периоду од 2008. до 2012, када су освојили титулу првака света и два трофеја шампиона Европе. Притом, Ћави има и олимпијско сребро из Сиднеја 2000. године.

Ћави ће последњи пут ииграти на Камп Ноу у суботу против Депортива, а очекује се да ће га публика поздравити на величанствени начин. Ћави би могао да освоји још две титуле за Барселону - своју четврту Лигу шампиона у финалу против Јувентуса 6. јуна, а недељу дана раније и Куп краља против Атлетик Билбаа.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи