Римски дерби одлучује ко ће у Лигу шампиона

Рома преузела друго место, али велики дерби Рима наредног викенда даће коначан одговор да ли ће "вучица", или пак Лацио обезбедити пласман у Лигу шампиона. Каљари је, уз Парму и Чезену, екипа коју наредне сезоне нећемо гледати у италијанској Серији А. Младио Доменико Берарди, још мало нападач Сасуола, са три гола сам победио Милан. Ђенова боља од Аталанте.

Фудбалери Каљарија изгубили су на свом терену од Палерма са 0:1, у утакмици 36. кола италијанског првенства и два кола пре краја испали из Серије А. Једини гол на утакмици постигао је Франко Васкес у деветом минуту.

Каљари је претрпео 20. пораз у првенству, има 28 бодова и уз Парму и Чезену следеће сезоне играће у Серији Б. Палермо је прекинуо низ од четири утакмице без победе.

Најзаслужнији за победу Сасуола био је троструки стрелац Доменико Берарди, који је голове постигао у 14, 31 и 78. минуту. Голове за "росонере" постигли су Ђакомо Бонавентура у 33. минуту и Алекс у 51. минуту. Ово је друга везана победа за Сасуоло.

Фудбалери Ђенове победили су у Бергаму екипу Аталанте са 3:1 и остали у трци за пласманом у Лигу Европа. Домаћи су повели у 18. минуту голом Мауриција Пиниље из пенала, а изједначио је Леонардо Паволети у 30. минуту. Вођство Ђенови донео је Андреа Бертолачи голом у 57. минуту, а затим је два поготка постигао Јаго Фалке у 61. и 73. минуту.

Верона је као домаћин победила Емполи са 2:1, а Торино је на свом терену победио Кјево са 2:0.

Фудбалери Роме савладали су на домаћем терену екипу Удинезеа са 2:1. Два кола пре краја сезоне Римљани су поново преузели друго место на табели које води директно у Лигу шампиона и имају бод предности над екипом градског ривала Лација.

Ко ће директно у елитно такмичење, а ко у квалификације, вероватно ће одлучити следеће коло и велики дерби римских клубова на Олимпијском стадиону.

Српски репрезентативац у тиму Роме Адем Љајић одиграо је последњих пет минута сусрета.

Резултати и стрелци 36. кола италијанске Серије А:

Сасуоло - Милан 3:2 (Берарди 13, 31, 77 - Бонавентура 33, Алекс 51)

Торино - Кјево 2:0 (Лопез 51, 69)

Рома - Удинезе 2:1 (Наинголан 45, Торосидис 65 - Перица 19)

Верона - Емполи 2:1 (Морас 24, Сала 67 - Сапонара 6)

Аталанта - Дјенова 1:4 (Пиниља 18. пенал - Паволети 30, Бертолацхи 57, Фалке 61, 73)

Каљари - Палермо 0:1 (Васкез 9)

Одиграно у суботу: Интер - Јувентус 1:2, Сампдорија - Лацио 0:1.

У преосталим мечевима у понедељак се састају Фиорентина - Парма и Наполи - Чезена.

Табела: Јувентус 83 бода, Рома 67, Лацио 66, Наполи 60, Ђенова 56, Фиорентина 55, Сампдорија 54, Интер 52, Торино 51, Милан 46, итд.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
30° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи