Милинковић: Славимо, али увек хоћемо победу

Тренер Партизана Зоран Милинковић рекао је да ће његови фудбалери учинити све да победе Нови Пазар у предстојећој утакмици 29. кола Супер лиге Србије, иако су већ обезбедили титулу шампиона.

"Све указује на наше славље, утакмица готово да добија димензије ревијалног карактера. Али, добро ћемо спремити тим и играћемо на победу јер ћемо сутра поносно вратити пехар у Хумску, где му је и место", рекао је Милинковић новинарима на стадиону Партизана.

Партизан ће у суботу пред својим навијачима против екипе са Јошанице прославити титулу освојену у прошлом колу.

Милинковић је захвалио свима који су допринели освајању шампионске титуле.

"Хвала баш свима који су гинули за црно-беле боје током ове године. Испред свих, заслуге припадају играчима, навијачима, руководству, стручном штабу. Захвалност иде и на адресу бившем стручном штабу, руководству, играчима, који су терет понели у јесењем делу", рекао је Милинковић.

Њему је ово први трофеј у тренерској каријери.

"Одличан је осећај, круна каријере, нешто што ми је у великој мери испунило живот. У овом клубу сам одрастао, много га волим и показало се да сан може да постане јава. Много је емоција. Једва чекам и финале Купа и све те изазове у Европи", казао је Милинковић.

Према његовим речима, стручни штаб ће упоредо са утакмицама радити и на извештају који ће поднети управи, а у којем ће бити приказана визија и предлози када је у питању тим за следећу сезону.

"Анализа ће бити врло темељна, стручна и озбиљна. Даћемо конкретне предлоге шта и како даље, везано за играчки кадар. Све то зависи од многих околности, жеље нису спорне. Прави пут је да следеће сезоне будемо јачи, али то зависи од многих фактора. Покушаћемо да урадимо најбоље и највише што можемо. Верујем да ћемо успети да обрадујемо навијаче", рекао је Милинковић.

Он је најавио да ће Партизан против Пазара наступити у комбинованом саставу, али није желео да открије ко ће играти.

"Верујем да момци неће разочарати, иако ћемо у одређеној мери освежити тим и пружити шансу играчима са мањом минутажом. Размишљам да одморим оне који су до сада изнели највећи терет", казао је Милинковић.

Када је реч о самој утакмици, тренер црно-белих је навео да његова екипа "у лепом расположењу" чека Нови Пазар.

"Они се боре за Европу и тиме утакмица добија на тежини. Али, то је њихова ствар, и у претходним периодима смо се сусретали с тимовима са различитим амбицијама и увек смо то успевали да изнесемо", рекао је Милинковић.

Упитан да ли ће честитати тренеру Пазара Милораду Косановићу што је победом над Црвеном звездом знатно олакшао пут Партизана ка титули, Милинковић је рекао да ће честитка бити након утакмице, са које год стране.

"То што је победио, то је урадио водећи свој клуб и то је нормално. Не бих више од овог коментара. А, што се саме утакмице тиче, сачекајмо да се она заврши. Честитка ће у сваком случају бити, са једне или друге стране", рекао је Милинковић.

Тренер Партизана је, такође, истакао да његови фудбалери једва чекају среду и утакмицу са Чукаричким у финалу Купа.

Партизан ће дочекати Нови Пазар у суботу од 17.00, у 29. колу Супер лиге Србије. Улаз на стадион у Хумској биће бесплатан. Програм ће почети у 16.00, концертом групе ЈНА, а црно-белима ће трофеј бити уручен у 16.40.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
30° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи