Пазар близу Европе, хаос у Суботици

Нови Пазар савладао Вождовац и, сасвим је јасно, до последњег кола водиће борбу са Војводином за место које води у квалификације за Лигу Европе. Спартак победио Доњи Срем пеналом у последњој секунди утакмице, гости претили изласком са терена. Чука без милости, победила и у Јагодини. Војводина освојила важне бодове против Рада.

Фудбалери Новог Пазара савладали су на домаћем терену екипу Вождовца са 1:0, док је Спартак, такође код куће, славио против Доњег Срема резултатом 3:2, у утакмицама 28. кола Суперлиге Србије.

Пазарци су значајним успехом остали у трци за четврто место, које води у квалификације за Лигу Европе, а Суботичани су славили против директног конкурента за опстанак и препустили му претпоследње место на табели.

Сусрет у Суботици протекао је у драматичној борби, најблаже речено, а Спартак је победио голом из пенала у судијској надокнади, након неколико резултатских преокрета. Гости из Пећинаца, револтирани одлукама арбитра, претили су да ће напустити терен.

Раднички је у Нишу надиграо чачански Борац (1:0), док је Младост у Лучанима победила ОФК Београд (4:2).

Фудбалери Чукаричког победили су у гостима Јагодину са 1:0, која игра заиста лошу полусезону.

Једини гол на утакмици постигао је Никола Стојиљковић главом у 71. минуту после центаршута Филипа Стојковића с десног бока.

Тренер Чукаричког Владан Милојевић је на утакмици против Јагодине извео делимично измењен састав у односу на онај који у недељу на Бановом брду савладао Црвену звезду, али "ћурани" ни поред тога нису успели да дођу до тријумфа, који би им обезбедио опстанак у Супер лиги Србије.

Јагодина је у првом полувремену утакмице имала неколико прилика, међутим, није успела да их реализује. У другом делу меча домаћој екипи је поништне један гол у 67. минуту због офсајда.Фудбалери Војводине савладали су у Новом Саду екипу београдског Рада са 2:0, у последњој утакмици 28. кола Суперлиге Србије.

По гол у оба полувремена били су довољни за сигурну и значајну победу Новосађана, којом су се учврстили на четвртом месту првенствене табеле, а сада имају шест бодова више од вечерашњег противника.

Резултати 28. кола

Војводина - Рад 2:0 (Иванић 18, Макарић 81)
Јагодина - Чукарички 0:1 (Стојиљковић 71)
Младост Лучани - ОФК Београд 4:2 (Тешић 3, Фрајдеј 14, С.Јовановић 19, 86 - И.Јовановић 34, 78. пенал)
Нови Пазар - Вождовац 1:0 (Јевтовић 28. пенал)
Раднички Ниш - Борац 1:0 (Земљанухин 61)
Спартак Доњи Срем 3:2 (Максимовић 46, Торбица 78. пенал, Лазаревић 90+3 пенал - Мирковић 45, Прљевић 90)
Црвена звезда - Раднички Крагујевац 1:2 (Ристић 83. пенал - Гољовић 39, Стевић 67)
Напредак - Партизан 0:2 (Б.Илић 62, Живковић 83)

Табела: Партизан 69 бодова, Црвена звезда 58, Чукарички 57, Војводина 46, Нови Пазар 43, Рад 40, ОФК Београд 39, Младост 37, Раднички Ниш 36, Борац 32, Јагодина 31, Вождовац 30, Напредак 28, Спартак 28, Доњи Срем 26, Раднички Крагујевац 18.

У утакмицама 29. кола, 16. маја, састају се Младост - Раднички Ниш, ОФК Београд - Црвена звезда, Чукарички - Војводина, Рад - Спартак, Партизан - Нови Пазар, Вождовац - Борац, Раднички Крагујевац - Јагодина и Доњи Срем - Напредак.

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи