Читај ми!

Блатер: Oдузимати бодове у случају расизма

Председник Међународне фудбалске федерације Сеп Блатер рекао је да би тимови због расистичких инцидената убудуће требало да буду кажњавани одузимањем бодова.

"Највећи проблем који имамо на јужноамеричком континенту у последње време јесте расизам и дискриминација. То је неприхватљиво", изјавио је Блатер на почетку конгреса Јужноамеричких фудбалских конфедерација (КОНМЕБОЛ) у парагвајској престоници Асунсиону.

Он је нагласио да је неопходно одузимати бодове тимовима који су умешани у инциденте са расизмом.

"Морамо у таквим случајевима да одузимамо бодове и избацујемо тимове у нижи ранг. У тренутку када будемо имали храброст за то, дискриминације ће нестати", рекао је Блатер.

Најновији расистички инцидент у јужноамеричком фудбалу био је случај панамског нападача Луиса Техаде, члана перуанског тима Хуан Аурич, који је прошле недеље, револтиран због расистичких увреда од стране навијача Сијенсијана, напустио терен усред меча,

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи