Богићевић: Прво приватизација, па промена система такмичња

Тренер чачанског Борца Богић Богићевић рекао је да је против промене начина такмичења у фудбалској Суперлиги, који ће бити примењен од наредне сезоне.

За разлику од многих тренера, Богићевић је изнео низ критика на рачун новог модела такмичења, који је у уторак званично прихватио Фудбалски савез Србије.

"Сам систем не би био лош, међутим спорно је што је начин такмичења промењен десетак пута у последњих 20 година, али није дошло до бољитка. Дакле, очигледно је да није проблем у систему, него у нама", изјавио је Богићевић Танјугу.

Богићевић сумња да ће промена привући више гледалаца на стадионе и нове спонзоре и да ће се на српским теренима играти бољи фудбал, јер, обзиром на стање у којем се налазе клубови треба мењати много тога пре него систем такмичења.

"Док се не изврши приватизација тешко да ће доћи до истинских промена, већина клубова је на ивици егзистенције. Ново устројство тешко да ће погодовати малим клубовима, јер ће се у првом делу издвојити осам клубова. Сада, на пример тимови на средини табеле знатно заостају у односу на Црвену звезду и Партизан, па и Војводину. Не би имали скоро никакве шансе да изненаде водећу тројку у плеј офу", објашњава тренер Борца.

Он истиче да би истинске промене донела приватизација српских фудбалских клубова, а као добар пример навео је Чукарички.

"Када буде више клубова попут Чукаричког тек онда ће бити боље и тада би промена система нешто значила. Приватизован клуба има пара, све функционише беспрекорно и константно у стопу прати три водећа тима. Чукарички је модел како треба радити у нашем фудбалу", оценио је Богићевић.

Измена система подразумева да ће Суперлига од наредне сезоне имати 16 клубова, а након двокружног система такмичења у 30 кола лига ће се поделити на две групе од осам тимова.

Осам првопласираних чиниће плеј-оф групу, а преосталих осам плеј-аут, па ће се играти по једнокружном бод систему додатних седам кола.

Када се лига подели, до тада освојени бодови делиће се са два, а такмичење ће бити настављено са новим бројем бодова.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи