Читај ми!

"Орлићи" крећу из другог шешира

Млада фудбалска репрезентација Србије наћи ће се у другом шеширу на жребу за квалификације за Европско првенство 2017. године, који ће се одржати у четвртак од 9 сати у Ниону.

Квалификациони систем је промењен у односу на првенство ове године, пошто ће од 2017. уместо осам учествовати 12 екипа.

На Европском првенству, које ће се 2017. године одржати у Пољској, право учешћа ће, поред домаћина, изборити прваци група, четири најбоље другопласиране екипе, као и два тима кроз бараж.

Поред Србије, у другом шеширу биће Русија, Швајцарска, Шведска, Израел, Украјина, Словачка, Румунија и Белгија, док ће у првом бити Шпанија, Енглеска, Италија, Немачка, Француска, Чешка, Португал, Холандија и Данска.

Трећи шешир чине Турска, Словенија, Аустрија, Грчка, Шкотска, Хрватска, Норвешка, Јерменија и Црна Гора, а четврти Финска, Велс, Мађарска, Исланд, БиХ, Грузија, Молдавија, Ирска и Белорусија.

У петом шеширу су Бугарска, Кипар, Македонија, Литванија, Албанија, Азербејџан, Казахстан, Летонија и Естонија, док су у последњем, шестом Фарска острва, Северна Ирска, Луксембург, Малта, Сан Марино, Андора и Лихтенштајн.

Квалификације за Европско првенство у Пољској, за играче рођене после 1994. године, почеће крајем марта, али ће српски тим први пут наступити на јесен.

Српску делегацију на жребу у Ниону престављаће актуелни селектор репрезентације за играче до 20 година Вељко Пауновић и тим менаџер Павле Симић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи