Читај ми!

Победе Реала и Барсе, Роналдо искључен

Фудбалери Реал Мадрида савладали су у гостима екипу Кордобе са 2:1, у утакмици обележеној неспортским испадом званично најбољег играча света Кристијана Роналда. Барса савладала Елче са 6:0, два гола и две асистенције Лионела Месија.

Кристијано Роналдо пружио је најслабију партију ове сезоне, а оставио је тим на цедилу десетак минута пре краја меча, када је најпре шутнуо једног, а потом ударио у лице другог противничког играча, због чега је зарадио директан црвени картон.

Прва утакмица 20. кола шпанске Примере протекла је у великој и узбудљивој борби, уз оцену да се "краљевски клуб" провукао, јер је могао да остане без иједног бода.

Домаћа екипа српског стручњака Мирослава Ђукића играла је веома добро и била на прагу подвига, али је платила цех због несмотрених грешака појединаца.

Румунски нападач Андалужана, Флорин Андоне, имао је стопостотну прилику да Кордоби донесе вођство у 69. минуту, али је у жељи да лобује голмана Касиљаса погодио пречку, да би у завршници приликом извођења слободног ударца неопрезног Картабију лопта погодила у руку, па је Герет Бејл реализовао пенал да тријумф фаворита.

Фудбалери Барселоне победили су на гостујућем терену Елче са 6:0 и смањили заостатак за водећим Реал Мадридом на један бод.

Најзаслужнији за трећу узастопну победу Барселоне био је Лионел Меси, који је постигао два гола и имао две асистенције. Аргентинац је постигао голове у 55. минуту из пенала и 88. минуту, а асистирао је Нејмару код два гола, у 69. и 72. минуту.

Голове су постигли још Ђерар Пике у 35. минуту и Педро Родригес у 90. минуту.

Меси је постигао 21 гол у првенству и други је на листи стрелаца иза Кристијана Роналда са 28 голова, док је Нејмар трећи на листи са 14 погодака. Нејмар је постигао 14 голова, а у 13 мечева је био стартер.

После 15. победе, Барселона на другом месту на табели има 47 бодова, бод мање, али и утакмицу више од Реал Мадрида. Елче заузима 17. место на табели са 17 бодова и има бод, односно три бода више од екипа које се налазе у зони испадања.

Фудбалери Атлетико Мадрида савладали су на домаћем терену екипу Рајо Ваљекана са 3:1 и остали у трци за одбрану титуле у шпанској Примери.

Тим Дијега Симеонеа рутински је забележио 14. победу ове сезоне, па и даље заостаје четири бода за водећим Реалом, који има утакмицу мање.

Атлетико Мадрид - Рајо Ваљекано 3:1 (Гризман 12, 22, Манучо 56. аутогол - Траорас 35)

Елче - Барселона 0:6 (Пике 35, Меси 55. пенал, 88, Нејмар 69, 71, Педро 90+3)

Кордоба - Реал Мадрид 1:2 (Гилас 3. пенал - Бензема 27, Бејл 89. пенал) 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи