Читај ми!

Рајола се кандидује за председника Фифе?

Фудбалски менаџер Мино Рајола планира да се кандидује за председника Фифе. Рајола би желео више демократије и транспарентности унутар Фифе, а каже да му је "мука од саме помисли да Сеп Блатер освоји још један мандат".

Утицајни фудбалски менаџер Мино Рајола планира да буде противкандидат Сепу Блатеру за председника Међународне фудбалске федерације (Фифа).

"Мука ми је од саме помисли да Блатер освоји још један мандат", рекао је Рајола, менаџер врхунских фудбалера Златана Ибрахимовића, Марија Балотелија и Пола Погбе.

Рајола је нагласио да би желео више демократије и транспарентности унутар Фифе.

Четрдесетседмогодишњи Рајола, Холанђанин рођен у Италији, рекао је листу "Хет Волкскрант" да је већ имао разговоре са лидерима двадесетак фудбалских федерација.

Услов за кандидатуру је, поред подршке најмање пет чланица Фифе, и активно учешће у фудбалској администрацији у последње две године.

Кандидатуру су до сада најавили Француз Жером Шампањ, бивши француски фудбалер Давид Жинола и потпредседник Фифе јордански принц Али Бин Ал Хусеин.

Потенцијални кандидати имају рок да до 29. јануара поднесу кандидатуру за учешће у трци за председника Фифе.

Фифа ће на конгресу 29. маја изабрати новог челника, а 78-годишњи Блатер, који је на челу Фифе од 1998. године, важи за фаворита.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи