Читај ми!

Седам комада у Загребу, један мање у Данској

Загребачки Динамо победио Селтик са 4:3, међу стрелцима за шкотски тим и Стефан Шћеповић. Торино декласирао Копенхаген у гостима (5:1), са два играча више. Бешикташ бољи од Тотенхема (1:0) уз нестанке струје у Истанбулу.

Фудбалери Бешикташа победили су на свом терену екипу Тотенхема са 1:0, у утакмици последњег, шестог кола Групе Ц Лиге Европа.

Бешикташ је победом дошао до првог места у групи, пошто има 12 бодова, један више од другопласираног Тотенхема. Трећи је Астерас, а четврти Партизан.

Једини гол на сусрету постигао је Ченк Тосун у 59. минуту.

Утакмицу у Истанбулу обележила су два прекида због нестанка струје на стадиону.

Први прекид био је у осмом минуту и трајао је 15-ак минута, а потом је и у судијској надокнади утакмице поново нестала струја, због чега су се играчи још једном повукли у свлачионице.

Када су после 10-ак минута играчи изашли на терен, одиграли су још три и по минута, после чега је главни арбитар Стефан Јоханесон свирао крај сусрета.

Пласман у другу фазу Лиге Европе изборили су и Борусија Менхенгладбах, Виљареал, Бриж и Торино.

Борусија Менхенгладбах, Виљареал, Бриж и Торино освојили су по три бода у утакмицама последњег 6. кола и осигурали пласман у нокаут фазу такмичења.

Изузетно узбудљиво било је у Загребу, где је Динамо савладао Селтик. Већ после 45 минута на семафору је стајало 2:2, да би у наставку домаћин стигао до победе од 4:3.

Један од три гола Селтика дело је Стефана Шћеповића, који је био у стартној постави.

Ипак, победа Динаму не значи много, јер се и пре меча знало да ће Селтик наставити такмичење, а да загребачки тим нема шансу за пролаз.

Салцбург ће, из те групе, потпуно заслужено са прве позиције у наредну рунду такмичења. У последњем мечу, који није могао да угрози пласман у наредну фазу, а ни прву позицију, декласирао румунску Астру са 5:1. 

Торино је одиграо одличан меч у Копенхагену у оквиру групе Г. Додуше, у томе су му помогли играчи данске екипе, који су остали са деветорицом играча на терену у првом полувремену. Прво је искључен Антонсон а затим и Јоргенсен.

Иако је Копенхаген повео већ у шестом минуту, Торино је изједначио десет минута касније, а потом, захваљујући стању на терену, напунио мрежу домаћих и славио са 5:1.

Из групе Б даље иду Бриж са првог места (савладао Хелсинки 2:1) и Торино.

Фудбалери Фејенорда, Севиље, Волфсбурга, Наполија, Јанг Бојса, Алборга и Генгана изборили су пласман у нокаут фазу Лиге Европе након преосталих утакмица последњег 6. кола.

Фејенорд је у Лијежу победио Стандард (3:0), Севиља код куће Ријеку (1:0), Волфсбург у гостима Лил (3:0), Наполи и Јанг Бојс код куће Слован (3:0), односно Спарту (2:0), Алборг је прошао упркос поразу од Рио Авеа (2:0), а Генган је у директном окршају надиграо ПАОК у Солуну (2:1).

Небитне победе, али велика изненађења приредили су Динамо Минск славећи у Фиренци против Фиорентине (2:1) и руски Краснодар, који је у Ливерпулу надиграо екипу Евертона (1:0).

Резултати:

Карабаг - Интер 0:0

Дњепр - Сент Етјен 1:0

Аполон - Виљареал 0:2

Бешикташ - Тотенхем 1:0

Бриж - Хелсинки 2:1

Динамо Загреб - Селтик 4:3

Копенхаген - Торино 1:5

Борусија Менхенгладбах - Цирих 3:0

Панатинаикос - Ешторил 1:1

Партизан - Астерас 0:0

ПСВ - Динамо Москва 0:1

Салцбург - Астра 5:1

Евертон - Краснодар 0:1

Фиорентина - Динамо Минск 1:2

Легија - Трабзон 2:0

Лил - Волфсбург 0:3

Металист - Локерен 0:1

Наполи - Слован 3:0

ПАОК - Генган 1:2

Рио Аве - Алборг 2:0

Севиља - Ријека 1:0

Стандард - Фејенорд 0:3

Стеауа - Динамо Кијев 0:2

Јанг Бојс - Спарта Праг 2:0

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи