Буфон: На месту Касиљаса бих полудео

Голман Јувентуса Ђанлуиђи Буфон рекао је да се не слаже с филозофијом честог мењања чувара мреже и додао да би полудео да је на месту Икера Касиљаса у Реал Мадриду.

"Свако се другачије носи са ситуацијама, али Касиљасова ситуација мене би изнервирала. Нисам се слагао с ротацијом Дијега Лопеса и Касиљаса, да се радило о мени, осећао бих се као да сам кажњен", рекао је Буфон, а преноси портал "Гол".

Репрезентативац Шпаније и дугогодишњи први голман Реала је прошле сезоне изгубио место у стартних 11 краљевског клуба, али ју је ове сезоне повратио после одласка Лопеса у Милан.

"Кад сам спреман, желим да играм сваку утакмицу, јер се осећам снажно. Наравно, ако резултат даје разлог тренеру да промени ствари, то је онда нормално. Екипа Реаловог калибра може да игра 60 утакмица годишње што може бити проблем, ако се превише одмарате", казао је Буфон.

Он је додао да га је изненадила ситуација у којој је био Касиљас, као и да се дешава да голман направи грешке, али да прави и "сјајне одбране".

"Кад играте за екипе попут Реала и Јувентуса, критике су још жешће. То вас може дестабилизовати и због тога може изгубити 'јединицу'", казао је Буфон.

Ситуација у којој се прошле сезоне налазио Икер Касиљас није карактеристична само за Реал Мадрид, већ је део ширег тренда у европском фудбалу

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи