Читај ми!

ФК Нови Пазар: Осуђујемо убиство

Фудбалски клуб Нови Пазар саопштио је да осуђује убиство недужног навијача кошаркаша Црвене звезде у Истанбулу, али да не сматрају да због тога треба одлагати фудбалски меч са Вождовцем у Београду.И Вождовац имао жељу да се утакмица одигра, али прихватили безбедносну процену Министарства унутрашњих послова.

Меч 13. кола Суперлиге Србије између Вождовца и Новог Пазара који је требало да буде одигран од 13 сати у Београду одложен је како би се избегли евентуални инциденти због убиства навијача КК Црвене звезде у Истанбулу.

"Не сумњамо у добре намере, али се не слажемо са оваквом одлуком која ће се сада погрешно тумачити. Жао нам је и осуђујемо убиство недужног навијача, али какве везе има ФК Нови Пазар са нечим што се десило у другој држави", рекао је генерални секретар ФК Нови Пазар Реџеп Кораћ.

"Значи ли то да ће се убудуће све што се дешава у Турској повезивати са нама. Нама је синоћ око 20 часова речено да је забрањен долазак нашим навијачима и они су пристали да не долазе на ову утакмицу, да би нас у поноћ обавестили да је утакмица одложена', каже се у саопстењу и додаје да је ФК Нови Пазар тражио да се меч одигра и пред празним трибинама, али да " ни то није прихваћено, јер је полицијска процена била да није безбедно".

Генерални секретар фудбалског клуба Вождовац Драган Пилиповић рекао је да је тај клуб имао жељу да се утакмица 13. кола Супер лиге Србије против Новог Пазара одржи, али да Министарство унутрашњих послова "није дало зелено светло".

"МУП је одложио утакмицу, нисмо ми... Ми смо имали жељу да угостимо Новопазарце, да будемо добри домаћини, као и сваки пут, али полиција није могла да грантује безбедност учесника и публике. Нисмо добили зелено светло за организацију... Нас је Заједница суперлигаша дописом обавестила да се утакмица одлаже. Ми смо ту одлуку могли само да прихватимо", рекао је Пилиповић за агенцију Бета.

Број коментара 9

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи