Просинечки: БиХ може на Европско првенство

Роберт Просинечки је један од кандидата да седне на упражњену клупу селекције Босне и Херцеговине. Некадашњи тренер Црвене звезде истиче да "змајеви" имају квалитет да остваре потребне победе у квалификацијама за Европско првенство.

Један од кандидата за новог селектора репрезентације Босне и Херцеговине, Роберт Просинечки, сматра да је квалитет те селекције неспоран, али да јој је потребан нови ветар у леђа.

Фудбалски савез БиХ сменио је у понедељак Сафета Сушића због лоших резултата у квалификацијама за првенство Европе, а бивши играч и тренер Црвене звезде верује да национални тим ипак има шансе да избори пласман на шампионат 2016. године у Француској.

"Сасвим је јасно да БиХ практично мора да добије све утакмице до краја. Неће бити лако, али исто тако екипа има квалитет и може изборити пласман на ЕП", рекао је хрватски тренер.

Квалитет је неспоран. Потребно је само посложити ствари, дати један нови ветар у леђа и направити добру атмосферу", рекао је Просинечки за портал „Кликс".

Он је потврдио да за сада није добио позив од руководства ФС БиХ.

"Једино што знам јесте то да се у јавности моје име спомиње у контексту једног од кандидата за позицију селектора. Међутим, никаквих контаката између мене и Савеза још није било", казао је Просинечки.

Осим Просинечког, у ужем кругу кандидата за новог селектора су Мехмед Баждаревић, Амар Осим, Фарук Хаџибегић и Вахид Халилхоџић.

Фудбалери БиХ поражени су у недељу на гостовању Израелу (3:0) и после четири утакмице у Б групи квалификација заузимају претпоследње место са два бода, седам мање од водећих Израелаца, а шест од другопласираног Велса.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи