Анчелоти: Сачекали бисмо Месија раширених руку

Медији у Шпанији, по свој прилици гоњени потребом да ступце пуне занимљивим, не увек и најистинитијим садржајем, спекулишу већ данима о продаји о Лионела Месија. Свој глас целој заврзлами придодао је и Карло Анчелоти, који је рекао да би врло радо довео Аргентинца ако овај одлучи да напусти Блауграну на крају сезоне.

Лионел Меси је запалио медијски простор када је за аргентински „Оле" наговестио да није сигуран да ће у Барселони завршити каријеру. Увек је постојала прича да ће последњу професионалну сезону одиграти у клубу у коме је поникао, у Њуелс Олд Бојсима из Розарија, али сада се наводно отворила могућност да повратка у Аргентину заигра за још неки од европских великана.

Много је великих имена који су са Ноу Кампа одлазили на „Сантијаго Бернабеу", али ниједан није био као Меси. Италијан на клупи Мадриђана, Карло Анчелоти, би врло радо прихватио ово појачање.

„Меси у Реал Мадриду? Сви квалитетни тимови у својим редовима имају места за квалитетног играча", рекао је он.

Долазак Месија, ма колико нереалан он деловао, би спојио вероватно два највећа директна ривала у историји фудбала. Кристијано Роналдо и он имају заједно освојених шест Златних лопти, с тим да је Португалац фаворит да освоји наредну. Раније ове недеље, међутим. Мануел Нојер, још један од фаворита, је истакао да није потребно да се слика у доњем вешу како би освојио награду, као и да више воли зелену траву од црвеног тепиха.

Чак је и Ћаби Алонсо, некадашњи Роналдов саиграч, а сада фудбалер минхенског клуба, истакао да управо Нојер заслужује ову награду, посебно након освајања Светског првенства.

Међутим, за Анчелотија дилема не постоји.

„Ћаби је међу реткима који мисле да Роналдо неће освојити Златну лопту. Изгледа да људи заборављају да је Роналдо постигао 17 голова у Лиги шампиона. Требало би да причамо о Златној лопти за наредну годину, јер што се ове године тиче, дилема не постоји".

Анчелоти је рекао да тежа повреда Луке Модрића представља велики ударац за екипу, изразивши наду да је Сами Кедира способан да заузме његово место у везном реду на првенственој утакмици против Еибара у суботу.

Кедира је због низа повреда имао само неколико наступа ове сезоне, али је био и у немилости због одбијања да потпише нови уговор са европским шампионом.

"Губитак Модрића је незгодан за нас, али морамо да будемо позитивни. У стању смо да покријемо његов изостанак осталим играчима, још нисам коначно преломио ко ће га заменити. Имам класичну опцију увођењем Кедире, или у другој да изаберем Иска. Кедира је одиграо два меча након повреде и зависи да ли је потпуно спреман. Ако је спреман, онда ће играти, у супротном наступиће Иско", закључио је Италијан.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи