Читај ми!

Бетмен и Валенсија – чији је слепи миш?

Валенсија се бори за сам врх Примере, али сада ће своју пажњу морати да усмери на још једну борбу – правну. Компанија "Ди-Си комикс", која је стоји иза популарног стрип-јунака и хероја са великог платна Бетмена, покреће тужбу против шпанског фудбалског клуба због слепог миша који се налази на њиховом грбу.

Основни разлог тужбе: два слепа миша, односно два логоа који приказују ову животињу, личе један на други. "Ди-Си комикс" се жалио телу које се бави регистрацијом заштитних знакова на нивоу Европске уније.

Споран је нови Валенсијин грб, на коме је слепи миш приказан са подигнутим крилима, што до сада није био случај.

Имајући у виду да се слепи миш користи у шпанској хералдици још од 13. века, и да Валенсија користи слепог миша на грбу од 1919. године (слепи миш је симбол града), чини се да ће "Ди-Си комиксу" бити потребани адвокати са надљудским способностима да победе у овом случају.

Први стрип о заштитнику Готама, легендарном Мрачном Витезу, изашао је 1940. године.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи