Читај ми!

Крагујевчани одолели Звезди

После двонедељне паузе због обавеза репрезентације, утакмицама 13. кола, настављено је такмичење у фудбалској Супер лиги Србије. Крагујевчани извукли бод против фаворизоване Звезде, нерешено и на мечевима Доњи Срем - Спартак, Рад - Војводина и Борац - Раднички Ниш. Постигнута само два гола. Oдложен меч Вождовца и Новог Пазара због јучерашњег убиства навијача Црвене звезде.

Фудбалери Радничког 1923 и Црвене звезде одиграли су нерешено без голова, док су Доњи Срем и Спартак ремизирали 1:1 у утакмицама 13. кола Супер лиге Србије. Фудбалери Рада и Војводине, односно Борца и нишког Радничког, одиграли су такође нерешено без голова, док је утакмица између Вождовца и Новог Пазара одложена из безбедносних разлога.

У Крагујевцу није било много узбуђења у првом полувремену, а најбољу прилику у том периоду игре прпопустио је Ђорђе Ракић у 44. минуту, када је после проигравања Михајла Ристића, лобовао голмана Радничког Жарка Трифуновића, али је погодио само пречку.

Друго полувреме на стадиону Чика Дача донело је много више узбуђења. У 51. минуту Звезда је остала са десторицом играча на терену, пошто је Богдан Планић добио директан црвени картон због фаула над Драганом Миловановићем, који је био у офсајду када је лопта послата према њему, али судија Данило Грујић, односно његови помоћници, нису сигнализирали недозвољену позицију.

Звезда је у другом полувремену имала доста прилика да постигне гол, али је у пар ситуација недостајало среће или је добро интервенисао Трифуновић.

У 67. минуту Александар Катаи погодио је пречку после ударца са око 12 метара, а у нападу пре тога Нејц Печник је шутирао са ивице шенаестерца, али је Трифуновић направио "параду" и избацио лопту у корнер.

Раднички је у 68. минуту пропустио најбољу прилику на утакмици. После једног контранапада лопта је дошла до нападача Миловановића, који је предриблао Рајковића, али је Саво Павићевић у последњем тренутку интервенисао. До краја утакмице нападало се на обе стране, али ниједна екипа није успела да дође до предности.

Црвена звезда после 13 одиграних утакмица има 28 бодова, три мање од Партизана, који има и утакмицу мање, док је Раднички 1923 последњи, 16. са седам бодова.

У Пећинцима виђени су једини голови у досадашњем току 13. кола Супер лиге Србије. Гол за Доњи Срем постигао је Дарко Спалевић у 47. минуту, а стрелац за Спартак био је Дејан георгијевић у 88.

Резултати 13. кола:

Рад - Војводина 0:0

Раднички Крагујевац - Црвена звезда 0:0

Доњи Срем - Спартак 1:1 (Спалевић 47. пенал - Георгијевић 89)

Борац - Раднички Ниш 0:0

Недеља:

Чукарички - Јагодина (13.00)

ОФК Београд - Младост (13.00)

Партизан - Напредак (17.00)

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи