Читај ми!

Крит, албанска провокација или случајност?

Уочи пријатељског меча између Грчке и Србије у Ханији, тројица дечака које фудбалери традиционално изводе на терен, током интонирања српске химне прекрстили руке, што неодољиво подсећа на симбол "двоглавог орла" који се налази на застави Албаније.

На снимку утакмице виде се тројица дечака који стоје испред капитена Србије Бранислава Ивановића, голмана Владимира Стојковића и Немање Матића са рукама у облику "традиционалног албанског поздрава", који често користе албански фудбалери приликом прославе гола.

Када је завршено интонирање "Боже правде", сва три дечака, ипак су, заједно са осталима аплаудирали српској химни.

Такође, један од дечака који је био испред грчког националног тима за време грчке химне прекрстио је руке симболизујући "двоглавог орла".

Иначе, дан уочи утакмице објављена је информација да ће безбедносне мере бити максималне, с обзиром на то да на Криту живи око 100.000 Албанаца.

Истог дана у Ђенови, Албанци су три пута прекидали пријатељски меч са Италијом, а претходно су у Рену, на утакмици против Француске развили заставу тзв. "Велике Албаније", исту ону због које је прекинут меч Србије и Албаније у Београду.

Европска фудбалска унија регистровала је утакмицу са 3:0 у корист Србије, али због инцидената који су уследили казнила српски тим са минус три бода, док су оба савеза новчано кажњена са 100.000 евра.

У међувремену, српски и албански савез поднели су жалбе, а коначну одлуку донеће Дисциплинска комисија Уефе – 2. децембра.

Број коментара 19

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи