Читај ми!

Станић: Ако ово прећутимо, онда смо сви усташе!

Некадашњи хрватски репрезентативац Марио Станић рекао је за портал "Индекс" да му није јасно зашто нико не реагује на усташке поклике на трибинама Сан Сира и да, уколико реакција изостане, може се рећи да су сви Хрвати усташе.

Марио Станић истиче да "заиста не зна шта се догађа и да, ако нико неће да реагује на усташке поклике на трибинама у Милану – онда су сви Хрвати усташе".

Станић, који након окончања богате каријере често у својим текстовима критикује стање у хрватском фудбалу, исто је урадио и после меча Италија – Хрватска.

"Што се тиче овог са усташама, ако нико не сматра да на то треба да се реагује, онда смо очито ми сви усташе. Заиста не знам шта нам се то догађа. Ако нам је то део навијачког фолклора, онда смо заиста дотакли дно", рекао је Станић за портал Индекс.

Станић је истакао да не жели да оправдава навијаче који су у два наврата прекинули утакмицу Италија – Хрватска у Милану.

"Мишљења сам да је истина знатно комплекснија од оне коју многи покушавају да нам презентују. Лицемерје доживљавамо на сваком кораку и фудбал је само рефлексија стања у друштву. Ако кренемо редом и погледамо шта се све догађа у политици, здравству, школству, онда се не треба чудити због чега нам друштво све брже клизи у неку врсту каменог доба", нагласио је Станић.

Подсетимо, Уефа је у уторак покренула дисциплински поступак против Хрватске и Италије због нереда на квалификационој утакмици за Европско првенство. "Коцкастима" се на душу ставља и расизам.

Број коментара 28

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи