Конте: Мало времена за селекторски рад...

Селектор фудбалске репрезентације Италије Антонио Конте рекао је да му је потребно више времена за припрему екипе за квалификационе утакмице за Европско првенство 2016. године у Француској.

Конте је у августу преузео селекцију Италије и екипа још нема пораз. У квалификационој Групи Х Италија и Хрватска после четири утакмице заузимају прва два места са по 10 бодова.

Бивши тренер Јувентуса рекао је да државни тим нема приоритет у земљи и да је тек сада то схватио.

"Од мене је тражено да обавим велики посао и променим италијански тим. Па, дајте ми шансу за то. Обезбедите ми услове да то остварим. Морамо да радимо да бисмо се квалификовали на Европско првенство, да направимо чврсту екипу", рекао је Конте, пренели су италијански медији.

Италија је синоћ у Ђенови победила Албанију са 1:0 у пријатељској утакмици.

"Имали смо дан и по да се припремимо за утакмицу против доброг албанског тима, који је победио Португал и одиграо нерешено против Француске. Нисам љут на некога посебно, само после три месеца на послу, почео сам да схватам каква је ситуација", рекао је Конте.

Италија ће квалификације наставити крајем марта утакмицом против Бугарске, а Конте је изнервиран јер се репрезентација не поштује довољно.

"Сви говоре шта би требало да радимо за италијански фудбал, а онда се окренем и схватим да сам сам. Када ћемо почети да показујемо љубав према државном тиму? Уместо тога, сви причају да неки играч не може да игра, да мора да уради ово, да мора да уради оно", рекао је он.

"Многи траже од играча да створе одлучан, организован и јединствен тим и то само за осам или девет дана. А људи се, у ствари, ругају тим данима", додао је Конте.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи