Читај ми!

Матић: Није нам лако, сви желимо на ЕП

Српски фудбалер Немања Матић рекао је да је репрезентација свесна грешака са почетка квалификација, али да сви у екипи желе да се искупе и пласирају на Европско првенство у Француској.

Један од најбољих српских фудбалера Немања Матић истиче да сви у националном тиму желе да се искупе за поразе и пласирају на ЕП.

"Свесни смо својих грешака из претходног периода, али није тачно то што се прича да се не боримо. Није нам лако, сви желимо да се пласирамо даље, али има шансе, барем да уђемо у бараж", рекао је играч лондонског Челсија новинарима током повратка у Београд са Крита.

Србија је у уторак увече у граду Ханија победила Грчку у пријатељској утакмици са 2:0.

Репрезентацију је водио вршилац дужности селектора Радован Ћурчић, који је на клупу сео после раскида уговора с Холанђанином Диком Адвокатом.

Немања Матић је нагласио да би волео да Ћурчић буде дугорочно решење за место селектора.

"Искрен да будем, изненадило ме је колико је директан у ономе што тражи од нас. У ова два дана што смо тренирали са њим, није било много времена, али смо много тога урадили. Млада смо екипа и само треба радити и понављати основне ствари", рекао је Матић.

Он је додао да се репрезентативци никада нису мешали када су челници Фудбалског савеза Србије бирали новог селектора.

"До сада никада нисмо имали право гласа. Између себе, наравно, увек причамо. Волео бих да Ћурчић остане селектор јер је млад, амбициозан, добро нас познаје, има добар тим људи око себе. Мислим да смо добили опцију за наредних 10-15 година, ако будемо паметни", навео је Матић.

Србија је победила Грчку са 2:0, головима Петровића и Немање Гудеља, а Матић је истакао да је та утакмица модел за убудуће.

"У сваком моменту смо знали шта треба да радимо на терену, деловали смо као права екипа. Селектор је одлично спремио утакмицу, ставио је сваком играчу до знања шта се очекује од њега. Ово је модел како треба да играмо", истакао је Матић.

Србија ће наредну утакмицу у квалификацијама за ЕП одиграти у марту против Португалије, а према Матићевим речима, довољно је времена да селектор види шта даље и који су следећи кораци.

Број коментара 11

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
26° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи