Читај ми!

Нојер, Роналдо, фудбал и доњи веш...

Голман Бајерна из Минхена Мануел Нојер је међу играчима кандидованим за Златну лопту, која се додељује најбољем фудбалеру света, али је оценио да ће фудбалер Реал Мадрида Кристијано Роналдо освојити Златну лопту не толико због фудбала колико због – имиџа.

Мануел Нојер је рекао да су му шансе за престижну награду "танке", пошто се не експонира много у јавности и оценио да ће се за трофеј поново борити Роналдо и фудбалер Барселоне Лионел Меси.

Освајач овогодишњег Светског првенства са репрезентацијом Немачке рекао је да би то што не воли живот на "црвеном тепиху" и што не жели да позира у доњем вешу, могло да угрози његове шансе за Златну лопту.

"Ја сам спортиста, а не амбасадор бренда. Осим што сам први голман 'Адидаса', нисам момак који позира у доњем вешу. Не волим црвени тепих, више волим зелену травнату подлогу. Осећам се много боље на терену, покушавам да будем најбољи што могу", рекао је Нојер за магазин Кикер.

Ако Нојер освоји Златну лопту, постаће први голман коме је то пошло за руком од Лава Јашина 1963. године.

Нојер, који је био један од најбољих играча Немачке на Мундијалу у Бразилу, рекао је да голмани имају мале шансе за освајање Златне лопте.

"После утакмица најважније је показати голове, шансе и асистенције. Гледаоци се не сећају да су голмани одбранили тешке лопте, да много ризикују или организују игру из одбране", рекао је Нојер. 

Нојер је почео каријеру у Шалкеу 2004. године, одакле је седам година касније прешао у Бајерн из Минхена, с којим је освојио две титуле у Бундеслиги, два Купа Немачке, Лигу шампиона, Суперкуп Европе, Суперкуп Немачке и клупско светско првенство.

За репрезентацију Немачке је дебитовао 2009. године, одиграо 57 утакмица и освојио Мундијал у Бразилу ове године, а четири године раније и треће место у Јужној Африци. С младом селекцијом освојио је Европско првенство 2009. године.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
29° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи