Читај ми!

Победа Србије на Криту!

За фудбалску репрезентацију Србије врло мучна 2014. година завршена је – победом. Национални тим наше земље савладао је Грчку погоцима Радосава Петровића и Немање Гудеља. Време ће показати да ли је меч на стадиону Платанијаса био само слаба утеха, или можда ипак први корак у оздрављењу српске селекције и најава неких бољих резултата...

Фудбалска репрезентација Србије савладала је селекцију Грчке са 2:0, у пријатељској утакмици у Ханији, на Криту.

Голове су постигли Радосав Петровић у 60. минуту, после асистенције Зорана Тошића, и Немања Гудељ у судијској надокнади сјајним шутом са око 20 метара.

"Орловима" је ово прва победа још од тријумфа над Јамајком у пријатељском мечу играном крајем маја.

Србија је играла у комбинованом саставу и славила је победу головима у другом полувремену. Вечерашњу утакмицу почела су само четворица играча која су била у првом тиму за меч против Данске прошле недеље.

Грчка је у почетку меча имала иницијативу, али је одбрана Србије била на месту. У првих 45 минута није виђена ниједна права прилика, а утакмица је била незанимљива.

У другом делу су се обе екипе разиграле, а Србија је успела да постигне два гола. Први је уследио после прекида, када је Зоран Тошић центрирао, а Петровић главом сместио лопту у мрежу.

Грчка је покушавала, али није успела да дође до гола Србије.

Коначни резултат постигао је Гудељ фантастичним голом у надокнади времена. Он је са више од 20 метара шутнуо на гол, а голман домаћег тима није успео да реагује.

Меч је почео минутом ћутања – почаст некадашњем голману Војводине Илији Пантелићу. Стадион у Ханији био је пун, а утакмицу је гледало око 3.500 људи.

Ћурчић: Играчи показали да воле да играју за своју земљу

Вршилац дужности селектора репрезентације Србије Радован Ћурчић рекао је да је задовољан реакцијом екипе у утакмици са Грчком после тешке ситуације након сусрета са Данском.

"Екипа је максимално коректно реаговала после тешке ситуације и урадила оно што сам ја и тражио", рекао је Ћурчић.

"Успели смо да победимо добру Грчку у сасвим солидној партији. Током ова три дана успели смо да се припремимо за једну овакву, резултатски веома битну утакмицу, јер смо победом хтели да изађемо из тог циклуса", рекао је Ћурчић.

Србија је оба гола постигла у другом полувремену.

"Било је против Грчке проблема у првих 20 минута, али издржали смо тај притисак. Недостајало је самопоуздања, осетило се то, али смо хтели резултат и дошли смо до њега. Посветили смо много пажње дефанзиви, јер је у претходним утакмицама било проблема. Из доброг односа дошла је добра игра у одбрани", истакао је Ћурчић.

Он је додао да не жели превише да коментарише то да ли ће постати и трајно решење за место селектора.

"Време је пред нама, треба пуно ствари да се уради, да се слегне и не бих превише коментарисао останак на клупи А репрезентације", истакао је Ћурчић, који је селектор младе репрезентације Србије.

Према његовим речима, играчи су после тешке ситуације показали да воле да играју за национални тим своје земље.

"Са много састанака и разговора, како са мном, тако и са руководством Фудбалског савеза Србије, играчи су схватили и постали свесни ситуације у којој смо се налазили, најважнија је била психолошка страна", рекао је привремени селектор.

Број коментара 44

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
29° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи