Читај ми!

Сушић добио отказ, тражи се наследник

Сафет Сушић је добио отказ на месту селектора репрезентације Босне и Херцеговине. Одлука је донета након катастрофалног пораза "змајева" у Израелу. Још није познат наследник, кандидата је напретек...

"Змајеви" катастрофално играју у квалификацијама за Европско првенство 2016. године, а "жртва" је селектор Сафет Сушић. Чланови Извршног одбора Фудбалског савеза БиХ једногласно су одлучили да раскину уговор са Сушићем. Он је, како преносе босански медији, желео да остане на клупи репрезентације.

Босанци су у прва три кола освојили само два бода, а пораз у Израелу од 3:0 била је кап која је прелила чашу. Фудбалски савез БиХ донео је на састанку Извршног одбора одлуку о смени али за сада још није познат наследник. 

Ред за клупу "змајева" прилично је дугачак. Хрватски чланови ИО желели би да на селекторској функцији виде Роберта Просинечког, који је тренутно слободан и жељан рада са националним тимом.

Један од главних кандидата за новог селектора Босне је и Душан Бајевић, док је ангажовање Вахида Халилхоџића мање извесно. Такође, актуелан је и Фарук Хаџибегић, некадашњи селектор "змајева", који би могао да добије подршку српских чланова ИО.

На списку кандидата налази се и Амар Осим, син великана југословенског фудбала Ивице Осима, који тренутно обавља посао првог тренера сарајевског Жељезничара.

Сушић се на позицији селектора Босне и Херцеговине налази од 2009. године, а овога лета направио је историјски успех, пошто су "змајеви" први пут у историји те земље учествовали на Светском првенству, у Бразилу.

Број коментара 15

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
31° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи