Уефа прети напуштањем Фифе?!

Председник Немачке фудбалске лиге Рајнхард Раубал открио је да Европска фудбалска унија (Уефа) размишља да напусти редове Међународне фудбалске федерација (Фифа) уколико не буде објављен извештај о корупцији приликом избора за домаћина Мундијала 2018. и 2022.

Раубал је за немачки Кикер рекао да су 54 чланице Уефа спремне да напусте Фифа, ако не буде објављен у целости извештај о корупцији приликом избора земаља домаћина Мундијала, који је сачинио амерички истражитетљ Мајкл Гарсија.

Председник истражног одбора Етичке комисије Фифа Гарсија написао је извештај о кирпуцији на 430 страница, али је био незадовољан чињеницом да је Фифа "погрешно протумачилоа чињенице из извештаја" и на основу тога ослободила оптужби за корупцију Русију и Катар, домаћине Мундијала 2018. и 2022.

"Не само да извештај етичке ккомисије трева да буде објављенм, већ и цео извештај Гарсије, како бисмо знали све чињенице", рекао је Раубал.

Он је додао да ће у случцају да се не разреши тренутна криза, морати да се постави питање "да ли смо и даље у добрим рукама Фифа, а једна од опција је напуштање те организације", рекао је Раубал.

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
31° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи