Читај ми!

Станковић: Остварио сам дечачки сан!

Некадашњи капитен репрезентације Србије Дејан Станковић опростио се на стадиону Црвене звезде од играња фудбала. Црвено-бели савладали Удинез са 1:0, голом Дарка Планића.

Станковић (36) ушао је у игру у 38. минуту у дресу Звезде на пријатељској утакмици против Удинезеа, италијанског клуба где ради као помоћни тренер, и играо до краја првог полувремена.

Поздравило га је 15.000 навијача Звезде и четворица навијача Удинезеа који су били у посебном простору између источне и јужне трибине.

Навијачи црвено-белих су га поздравили и транспарентом на северној трибини: "Деки, Звезда те зове и чека на тебе!".

Станковићу су поклоне на полувремену уручили председник Скупштине клуба Светозар Мијаиловић и представници навијача.

"Шта да вам кажем, сем једно велико хвала", рекао је Станковић навијачима који су громгласно скандирали: "Делије, делије, 'ајмо сви у глас: Станковић Дејан један је од нас".

"Овом фештом вечерас сам ставио тачку на свој дечачки сан. Затворио сам круг једне феноменалне каријере, али с вама је све другачије, ви сте чудо, много вас волим!", поручио је Станковић навијачима.

Станковић је каријеру почео управо у Црвеној звезди, из које је 1998. отишао у Лацио, а одатле у Интер, где је 2013. године завршио каријеру професионалног фудбалера.

Тај универзални везиста, кога су тренери користили на свим позицијама у везном реду, одиграо је 96 званичних утакмица за Звезду, 205 за Лацио и 321 за Интер.

Током клупске каријере једном је био шампион Југославије са Звездом, једном је освојио Серију А са Лациом, док је пет пута долазио до титуле у италијанском првенству са Интером с којим је подигао и пехар Лиге шампиона.

Станковић се од репрезентације опростио октобра прошле године, када је на пријатељском сусрету против Јапана у Новом Саду забележио 103. наступ за национални тим, чиме је постао рекордер Србије.

Како је тада рекао, желео би да се од фудбала опрости на стадиону Звезде, што му се и остварило.

Станковић је наступао за репрезентације СР Југославије, затим државне заједнице Србије и Црне Горе, а потом Републике Србије.

Учествовао је на три светска и једном европском шампионату, али није забележио ниједан значајан резултат са националним тимом.

Меч се завршио победом црвено-белих од 1:0, а једини стрелац био је Дарко Планић у седмом минуту сусрета.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
32° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи