Читај ми!

Ствари не функционишу, проблем је менталитет

Капитен репрезентације Србије Бранислав Ивановић рекао је после пораза од Данске да је највећи проблем менталитет и да неки играчи не схватају значај националног тима.

Србија после три кола заузима четврто место прве групе квалификација са само једним бодом, шест мање од водеће Данске и пет од Португалије.

"Одиграли смо тактички веома лоше. Нисмо гинули за сваку лопту на сваком делу терена и менталитет није био на нивоу на којем је потребно. Ствари на терену не функционишу како би требало и највећи проблем је у нашим главама. Мучно је и тешко било седети у свлачионици после пораза где смо гледали једни у друге. Код нас је највећи проблем менталитет, дисциплина и борбеност", рекао је фудбалер Челсија новинарима после утакмице.

Његов саиграч из лондонског тима Немања Матић истакао је да није сигуран да је екипа кадар за велике резултате.

"Тешко је после тешког пораза пронаћи речи. У првих 20 минута личили смо на екипу, дали рано гол и све је било како треба. У наставку, наша игра се распала, олако смо примили голове и изгубили утакмицу. Много тога не штима, морамо да кренемо од нуле и направимо десетогодишњи план, као што је Белгија учинила", рекао је Матић.

Голман репрезентације Србије Владимир Стојковић рекао је да упркос лошем старту у квалификацијама верује у пласман на Европско првенство у Француској.

"Морамо што пре да заборавимо пораз од Данске и да се издигнемо. Не мислим да ће бити лако и брзо, али до краја квалификација има још доста утакмица и наше је да се надамо", навео је Стојковић.

Фудбалски репрезентативац Србије Стефан Митровић рекао је да он и његови саиграчи морају да буду самокритични после лоших игара на почетку квалификација за Европско првенство.

"Морамо да будемо самокритични и да се погледамо у очи, да направимо анализу и видимо у чему је проблем, јер као тим дефинитивно играмо веома лоше. Сви имамо толику жељу да играмо за национални тим, али једноставно не знам шта се дешава", рекао је Митровић.

"Атмосфера у екипи је заиста одлична, али на терену не изгледамо као екипа. Индивидуални квалитет је ту, погледајте цео списак, али као тим нисмо много јаки. Нема одговора зашто је то тако, прво морамо да кренемо од себе", истакао је Митровић.

Селектор Дик Адвокат најавио је да ће после дебакла на стадиону Партизана размислити о оставци, а Митровић је истакао да су играчи искључиви кривци.

"Адвокат је у овом моменту најмањи кривац. Ми, играчи, искључиви смо кривци и морамо да будемо веома самокритични... Мени, који нисам играо неке важне утакмице – ово је најтежи пораз. Осећам се толико празно да је то нешто неверовано, веома ми је жао", рекао је штопер српског националног тима.

Заменик капитена Александар Коларов рекао је да је његова екипа после пораза од Данске у тешкој ситуацији, али да не треба да одустане од пласмана на Европско првенство.

"Најлакше је сада одустати од свега. Тешка је ситуација, али не можемо да одустанемо, да не играмо... Даћемо свој максимум, у фудбалу се никад не зна. Морамо да верујемо у чуда, пошто су нам чуда увек потребна", рекао је Коларов новинарима у Београду.

"Изгубили смо утакмицу коју није требало да изгубимо. Јесте тешко, али... Било је грешака, није било добро, али шта је – ту је. Опет понављамо неке ствари, причамо да треба боље, а треба то да покажемо на терену", казао је Коларов.

Србија у уторак игра пријатељску утакмицу против Грчке на острву Крит, док је наредни меч у квалификацијама за ЕП на програму 29. марта 2015. године против Португалије у гостима.

Број коментара 25

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
32° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи