Читај ми!

То смо ми...

Оно синоћ, то смо ми. Ми који смо у фудбалу. То је наш одраз. И оних који воде фудбал, и навијача, и играча и новинара.

Није то био лош дан. То је лоша година. То је лоша деценија.

Није проблем селектор. Он је само последица свега што се ради у српском фудбалу. Игра репрезентације Србије и све у вези са утакмицом је слика онога како радимо. Није пресудна тактика, одбрана њиховог голмана или то ко се лоше поставио приликом оног слободног ударца. Па то се нама дешава сваки час.

Нисмо довољно добри. Нисмо поштени према тој игри. И зато не може да нам се врати. Због тога не можемо да очекујемо да буде боље. Неће.

Пласираћемо се с времена на време на неко првенство, имаћемо талентоване играче, биће ту градње неких рефлектора и покоји нови стадион. Можда чак и спонзорски уговор са неком богатом компанијом.

Али то је само скуп сат на руци човека у подераној тренерци, кишобран у олујном дану и кожна седишта у "југу".

Није најгора ствар радити погрешно. Још горе је не радити, не стварати, не борити се. А најгоре радити лоше због своје личне користи. Свако од нас је у некој од ове три фасцикле.

Лоше радимо у фудбалу, и то радимо дуго. Доста је било. Не зато што се дотакло дно. Не, дубок је тај бездан.

Већ зато што је постало мучно. Зато што тај фудбал може да донесе хлеб онима који хоће поштено и умешно да раде и доноси срећу онима који га искрено воле. И зато што је то репрезентација Србије. Зато што она представља све нас.

Број коментара 60

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
32° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи