Читај ми!

Адвокат: Размислићу о оставци!

Селектор фудбалске репрезентације Србије Дик Адвокат рекао је да ће размислити о оставци после пораза од Данске у квалификацијама за Европско првенство.

"Ово је прва ужасна утакмица од када сам ја селектор. Ако неко треба да се криви, онда сам то ја. И, да, размислићу о оставци и свом даљем статусу. Преузео сам посао јер сам мислио да имамо тим који може да се квалификује, али неколико месеци касније сви смо под огромним притиском. Фер је и коректно да седнем и разговарам са челницима Савеза", рекао је Адвокат новинарима после утакмице.

Србија је у утакмици опдиграној на стадиону Партизана без присуства публике, са 1:3 изгубила од Данске и тако умањила шансе за пласман на Европско првенство.

Тим Србије из три утакмице има један бод, шест мање од Данске, пет од Португала, а испред је још и селекција Албаније.

"Све је почело на утакмици са Албанијом и сада се само рефлектује, очигледно је превелики притисак на играчима. Ово је катастрофалан почетак квалификација", оценио је Адвокат.

"Орлови" су од четвртог минута водили са 1:0, али су одмах потом драстично пали у игри, те су Данци до краја утакмице превладали.

"Упркос вођству и доброј прилици одмах потом, после тога је на терену постојала само једна екипа. Били смо далеко од гола, од прилика... Нисмо деловали као екипа. Било је много притиска и проблема, све је почело после утакмице са Албанијом", рекао је Адвокат.

Селектор је додао да, поред Александра Коларова, његов клупски саиграч из Манчестер ситија, Матија Настасић такође због повреде није могао да наступи против Данске.

Србија ће у наредном колу Групе И марта гостовати у Португалу.

Број коментара 35

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
32° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи