Мојес: У Примери сам јер је најбоља на свету

Нови тренер Реал Сосиједада Дејвид Мојес рекао је да је због шансе да ради у иностранству, са врхунским играчима и тренерима, изабрао посао у том шпанском фудбалском клубу. А неки су већ помислили да је само желео да побегне са Острва...

Мојес је потписао уговор са Реал Сосиједадом до јуна 2016. године, а у четвртак је представљен као нови тренер тог клуба.

"Одувек сам имао амбицију да радим у иностранству. Ово је право време. Добро сам се одморио и спреман сам", рекао је Мојес.

Мојес је преузео Сосиједад седам месеци након што је отпуштен из Манчестер јунајтеда. Енглески клуб отпустио га је због лоших резултата, само десет месеци пошто је на клупи заменио Алекса Фергусона, који га је и изабрао за тренера.

Он је стекао тренерску репутацију тако што је 11 сезона успешно предводио Евертон.

"Имао сам сјајних 11 година у Евертону... Клубу који је сличан овоме. Тамо сам сазрео и унапредио се и надам се да ћу и овде напредовати. Из свих позитивних порука које сам добио, не видим зашто не бих успео", рекао је шкотски тренер.

Мојес је навео да је одбио "неколико" понуда премијерлигашких клубова и изабрао Сосиједад, пошто има шансу да води екипу против европског шампиона Реал Мадрида, али и Барселоне и Атлетико Мадрида.

"Примера је најбоља лига на свету. Премашила је Премијер лигу. У Шпанији играју добри играчи, има сјајних тренера и желим да се одмерим са најбољима", рекао је он.

Мојес ће на клупи Сосиједада дебитовати 22. новембра у Ла Коруњи, на мечу против Депортива.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
30° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи