Читај ми!

Адвокат: Верујем у играче, верују и они у себе!

Селектор фудбалске репрезентације Србије Дик Адвокат истакао је да има пуно поверење у свој тим пред утакмицу са Данском у квалификацијама за Европско првенство.

Селектор је причао у суперлативу о противнику, али нагласио да и Србија има јак тим. Бодовни салдо је мршав и меч са Данском је прилика да се поново вратимо у трку за врх табеле. Адвокат је рекао да је сваки меч као финале.

"Играмо против доброг тима, али и наш тим је такође добар. Верујем у своје играче и, што је најважније, они верују у себе. Моји играчи знају колико нас тежак посао очекује и не може да се очекује лак посао ни против кога", истакао је Адвокат.

Селектор је нагласио да Александар Коларов није успео да се опорави од повреде и да ће на позицији левог бека играти Душко Тошић. Адвокат је рекао да још није одлучио ко ће од нападача почети утакмицу и додао да се радује што Александар Митровић ради одлично и што је смршао.

"Суштински је нормално да репрезентативци играју боље за своје клубове, код нас су до пет дана заједно, и шта можемо да урадимо за тај период... Имам добар осећај што се тиче екипе, мислим да напредујемо и растемо, али неке ствари не могу да се ураде за дан", рекао је Адвокат. "Орлови" после две утакмице имају један освојен бод, а селектор је оценио да није све толико лоше.

"Нисмо очекивали овакав бодовни салдо и сада је свака утакмица као финале. Уз добар резултат против Данске поново бисмо били у трци за врх. До сада нисмо изгубили утакмицу, не може стално да се говори: лоше, лоше, лоше", истакао је Адвокат. Упитан о слабостима репрезентације Данске, Адвокат је уз осмех одговорио: "Има много слабости."

"То је добар тим, одиграо је много добро против јаке Португалије, али није имао среће. То је скуп добрих играча, технички поткованих, који знају и воле да играју фудбал", рекао је Адвокат.

Адвокат је, на захтев и српских и данских новинара, поновио да је одлуком Европске фудбалске уније за утакмицу против Албаније кажњена само Србија.

Присуство утакмици је најавио бивши селектор Србије Синиша Михајловић, а Адвокат је рекао да је то позитивно и добро што се одржава лепа и коректна веза са њим.

Број коментара 8

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
30° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи