Читај ми!

Тошић: Против Данске се решава судбина генерације

"Орлови" у петак против Данске играју можда и одлучујући меч у квалификацијама. Репрезентативци Србије слажу се у оцени да је овај дуел судбоносан за генерацију јер евентуални пораз знатно би умањио шансе за пласман на ЕП.

Фудбалски репрезентативац Србије Душко Тошић рекао је да ће се судбина генерације решавати у предстојећем мечу против Данске у квалификацијама за Европско првенство.

"Сви смо довољно причали о Албанији, а сада, на два дана до утакмице против Данске – треба њој да се окренемо. Ово нам је најбитнија утакмица. Судбина генерације практично стаје у тих 90 минута. И због тога не треба да се мисли о Албанији или Јерменији. А после утакмице с Данском имаћемо четири месеца за причу. У глави смо сви спремни за победу", рекао је Тошић за сајт Фудбалског савеза Србије.

"Анализираћемо Данце, свакако да су јака репрезентација, али не толико да би нас победили у Београду", додао је Тошић.

После две одигране утакмице, Србија је четврта у групи са једним бодом, док је Данска прва са четири бода, али из три меча.

"Много је битна утакмица у петак. Искрено, навикао сам да играм под притиском. Потребна су нам та три бода. Селекција Данске има своје квалитет, али ми увек идемо на освајање три бода, посебно у овако тешком тренутку. Јер, ако желимо да идемо на Европско првенство, прва обавеза је да победимо Данце у Београду", рекао је Здравко Кузмановић.

Репрезентација Србије је после инцидената на мечу с Албанијом кажњена одузимањем три бода, а Данску ће дочекати пред празним трибинама.

Таквом одлуком је разочаран и Ненад Томовић, али је навео да све то сада мора оде у други план.

"Албанију морамо да заборавимо и припремамо се за утакмицу која нас очекује. Желели смо само да играмо фудбал, надали се да ће одлука бити другачија, али шта је – ту је. Надамо се и верујемо у победу. Стално смо у неким ситуацијама да морамо да побеђујемо. У целој причи, очекујем да коначно проради наш познати, српски инат", нагласио је Томовић.

"Свесни смо ситуације у којој се налазимо и искрено желимо да покажемо како ова генерација заслужује више него што је до сада остварила", додао је он.

Меч између Србије и Данске игра се у петак од 20.45 на стадиону Партизана.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи