Дунга: Не можемо променити прошлост

Селектор фудбалске репрезентације Бразила Карлос Дунга рекао је да не може променити прошлост и да покушава да врати самопоуздање екипи после лошег резултата на Светском првенству овог лета.

Бразил је овог лета био домаћин Мундијала, у полуфиналну је изгубио од Немачке са 1:7, а у утакмици за треће место од Холандије са 0:3, због чега су медији и навијачи у земљи критиковали државни тим.

Луис Фелипе Сколари је после турнира поднео оставку, а на клупи га је заменио Дунга.

"Не можемо да преправимо прошлост, неће се променити. Најважније је да сада обавимо добар посао. Разговарали смо са играчима како бисмо пронашли најбољи начин да се опоравимо од онога што се догодило, да вратимо веру навијача у репрезентацију, да са задовољством играмо за државни тим и наравно да побеђујемо", рекао је Дунга, пренели су бразилски медији.

Бразил ће играти пријатељске утакмице против Турске и Аустрије, а у четири утакмице после Мундијала екипа је забележила све четири победе без примљеног гола.

Дунга је рекао да су играчи били под притиском играња за репрезентацију.

"Ми смо део историје светског фудбала, петоструки светски прваци и то играче ставља под велики притисак. Такође и чињеница да су велики шампиони облачили тај жути дрес и да има много бразилских фудбалера који играју широм света. То значи да Бразил има велику репутацију, без обзира на исход утакмице или такмичења", рекао је Дунга.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи