Читај ми!

Стојковић: Победа је императив!

Фудбалски репрезентативци Србије наставили су припреме за утакмицу са Данском, а голман Владимир Стојковић истакао је да ће се победом у том мечу национални тим поново укључити у борбу за пласман на првенство Европе.

Он је навео да су сви играчи после прекинуте утакмице са Албанијом били у грчу, све док нису чули одлуку Уефе којом је Србији одузето три бода.

"Помирили смо се са тиме и гледамо даље. Желимо да се вратимо на оне стазе на којима смо били пре меча са Албанијом", рекао је Стојковић за сајт Фудбалског савеза Србије, који је упутио жалбу Уефи на казну.

"Искрено, не очекујем много од те жалбе, нити много размишљамо о томе. У глави нам је предстојећи сусрет са Данском, који може да одреди наш даљи правац у квалификацијама", истакао је искусни голман додајући да се у садашњим околностима победа намеће као императив.

"Ако победимо Данску поново ћемо се укључити у борбу за одлазак на Европско првенство у Француској. Знамо да нам неће бити лако, али смо навикли да идемо тежим путем", закључио је Стојковић, који је у понедељак због лакше повреде тренирао лагано и одвојено, али је данас радио пуним интензитетом.

Немања Гудељ је део свог разговора са новинарима у Спортском центру у Старој Пазови посветио утакмици са селекцијом Албаније.

"У Холандији сам много морао да објашњавам шта се догодило на терену. То се не доживљава често на фудбалским утакмицама. Било је као на филму. Холанђанима сам морао да објашњавам целу позадину и детаље са летелицом", рекао је Гудељ.

Он сматра да је пред Србијом тежак задатак, јер су бодови неопходни.

"Против Данске неће бити лако, имају добар тим, искусни су и знају да играју. Код нас постоји мали притисак, који нас мотивише да остваримо победу", поручио је Гудељ, док је Антонио Рукавина нагласио да је предстојећи меч "за Србију финале".

"Имамо притисак важности утакмице. Победом бисмо дошли на своје место, а имамо и искуство играња пред празним гледалиштем", рекао је Рукавина и додао да је као члан шпанског Виљареала морао тамошњој јавности, исто као и Гудељ, да објашњава узроке прекида утакмице против Албаније.

"Тешко је било поред малог екрана посматрати утакмицу и све што се дешавало на терену. Шпанцима сам објаснио да је то била велика провокација супарничке стране. Да смо играли 90 минута сигуран сам да бисмо освојили сва три бода. Морамо се концентрисати на своју игру и важно је да победимо Данску", нагласио је Рукавина.

Репрезентација Србије ће 14. новембра дочекати селекцију Данске на стадиону Партизана, а утакмица која ће почети у 20.45 играће се без публике због Уефине казне након прекида меча са Албанијом.

Четири дана касније српски фудбалери ће одиграти пријатељски меч са Грцима, у Ханији, на острву Крит, од 18 сати.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи