Читај ми!

Адвокат има осећај: Идемо на ЕП!

Селектор фудбалске репрезентације Србије Дик Адвокат рекао је да је његовом тиму свака наредна утакмица у квалификацијама као финале и поручио да је оптимиста када је у питању пласман на Европско првенство у Француској 2016. године.

Селектор Србије Дик Адвокат верује у пласман на Европско првенство у Француској иако нас, како каже, тамо не желе.

"Имамо добар тим и солидан фонд играча, а екипи морамо да пружимо поверење. Имам добар осећај да ће се Србија квалификовати за завршни турнир у Француској. То је наша највећа жеља и на томе сви истрајно радимо. Свака од осам утакмица је за мене финале. Одиграли смо два меча, али још ништа није готово", рекао је Адвокат за сајт Фудбалског савеза Србије (ФСС).

Холандски стручњак је додао да је националном тиму отежавајућа околност што ће утакмице против Данске и Јерменије играти пред празним трибинама, због Уефине казне након инцидената на мечу против Албаније у Београду.

"Без обзира на такву одлуку верујем у наш тим, а учинићемо све да победама испунимо циљ и изборимо место на највишој европској сцени. Иако је Уефа проценила да се утакмица између Србије и Албаније може наставити, епилог процеса одлучивања је невероватан – кажњена је само једна страна. Албанци нису хтели да наставе да играју под било којим околностима, а стичем утисак да неко не жели да Србија буде учесник првенства Европе", навео је Адвокат и додао да је чудна ситуација када се погледа табела И групе, пошто је Србија има победу и реми, а само један бод.

Адвокат је истакао да је екипу мало пореметила ситуација с утакмицом против Албаније, иако је навео да је задовољан како су се играчи понашали у тим тренуцима.

"Појављивање летелице са заставом је евидентна провокација, која задире у осећања српског народа. Надлежни органи Уефе мораће да се озбиљно позабаве овим проблемом, јер би евентуално понављање изазвало бројне тензије свуда на свету и штетно утицало на фудбалску игру. Играчи су показали висок ниво професионализма и људске и спортске културе. Жао ми је што у лепом амбијенту нисмо добили шансу да до краја утакмице остваримо победу", рекао је Холанђанин.

Он је истакао да се труди да у селекцију позове играче који могу да побољшају игру тима, због чега је на списку нападач Партизана Данко Лазовић.

"Зато сам и позвао Лазовића за сусрете са Јерменијом и Албанијом, а верујем да ће и многи други његовим стопама. Ко не игра за први тим своје екипе не може да рачуна да ће наступати за државну селекцију, јер нема континуитет, поготово млади играчи. Србија има много младића великог потенцијала, али они немају могућност да у најјачој конкуренцији стално показују добру форму", закључио је селектор "орлова".

Србија ће у петак, 14. новембра, дочекати Данце на стадиону Партизана од 20.45, док је четири дана касније на програму пријатељски меч са Грчком, у Ханији, на острву Крит, од 18 сати.

Број коментара 15

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи