Читај ми!

Како је Арсенал због стана остао без Лионела Месија

Арсен Венгер је 2002. године желео да ангажује Лионела Месија. Штавише, урадио је све да то учини. На крају, лондонски тим није довео тинејџера који ће постати најбољи фудбалер света – јер није обезбедио стан његовој породици. Ово у својој новој књизи открива каталонски новинар Гиљем Балаге.

Током сезоне 2002/2003, Арсенал је пажљиво пратио једну генерацију фудбалера која је стасавала на другом крају Европе – у Барселони. Лондонски тим се припремао да ангажује Сеска Фабрегаса, али такође и Ђерара Пикеа и Лионела Месија.

Све је почело са једном утакмицом у Љорет де Мару против Парме. Тог дана Пике није играо, али остали јесу. Арсеналов представник у Шпанији је био забезекнут. Како и не би, када је управо видео нешто невероватно, нешто изузетно – таленат Лионела Месија.

Провео је читав дан и много након тога безуспешно тражећи менаџера или неког представника младог Аргентинца. На крају је коначно успео, и тако је до Лионеловог оца Хорхеа стигла понуда. Тог тренутка су се отворили канали комуникације између Месијевих и Арсенала.

Арсеналов скаут је био један од ретких, врло могуће и једини страни агент који је пратио ове мечеве, тако да је Арсеналова понуда била једина коју је Лео добио од неког страног клуба након што је дошао у Каталонију.

Наравно, није све ишло глатко и постојале су бројне препреке између стварности и остварења овог трансфера. Енглески клуб није могао да понуди стан породици, а постављало се и питање добијања радне дозволе. Мало-помало обе стране су схватиле да до договора неће доћи, али су представници "тобџија" оставили поруку Хорхеу Месију: "Ако у неком тренутку наиђете на потешкоће, запамтите, наш клуб жели вашег сина."

Било како било, Арсенал је успео да осигура потписе Фабрегаса и Пикеа. Или, умало Пикеа. Вижљасти дефанзивац је отпутовао у Лондон да погледа тренинг центар, све је било договорено и потврђено, али су бирократски прописи успорили процес. Није имао довољно година да потпише за Арсенал, па је препоручено да се начини усмени договор који ће се потврдити за годину дана, када овај напуни шеснаест година. У принципу, исти договор који су имали са Фабрегасом. Пикеов менаџер је одбио.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
28° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи