Читај ми!

Ивановић: Судбинска утакмица са Данском

Капитен "Орлова" Бранислав Ивановић назвао је предстојећи меч против Данске "судбинском утакмицом" и додао да очекује да ће празне трибине само мотивисати његову екипу.

Селектор Дик Адвокат окупио је у Спортском центру у Старој Пазови 23 играча, позиву су се одазвали сви, а Ивановић истиче да је утакмица са Данцима "судбинска".

"На репрезентативна окупљања увек долазимо у истом расположењу, тако је и сада. Припремаћемо се као и за све остале мечеве. Знамо важност предстојећег сусрета, али знамо и да морамо да победимо. Данска је озбиљан противник, међутим, имамо вере у своје способности", рекао је Ивановић за сајт Фудбалског савеза Србије.

Првотимац Челсија нагласио је да је пред Србијом изузетно важан меч и да сви само мисле на освајање три бода у квалификакцијама за првенство Европе.

"Без обзира на резултат, ми ћемо сваку утакмицу играти до краја квалификација са истим жаром. Истина је да против Данске нећемо имати помоћ навијача, али то може и да нас мотивише", сматра Ивановић.

На питање да ли му се чини да неко Србију не жели да види на ЕП у Француској 2016. године, након казне УЕФА после прекинуте утакмице са Албанијом, Ивановић је одговорио:

"Немам утисак да нас неко не жели на европском првенству. Све зависи од нас и од тога колико ћемо победа остварити. Не смемо подлећи притиску чак ни уколико резултат против Данске не буде био по нашим жељама. Ово је судбинска утакмица. Три освојена бода против Данске враћају нас у 'нормалу' и зато је битно победити", закључио је Ивановић.

После дужег времена у државни тим вратио се Милан Бишевац, који је изостајао са ранијих окупљања због повреде.

"Морамо да се окренемо нашим циљевима и заборавимо шта се дешавало против Албаније. Код нас треба да проради инат и да у оваквим околностима покажемо снагу, без обзира што се састајемо са јаким противником. Наравно, ми идемо на победу", рекао је Бишевац.

Фудбалски репрезентативац Србије Зоран Тошић рекао је да сви играчи с нестрпљењем ишчекују утакмицу против Данске.

"Знамо шта нас чека против Данске. Очекујемо да предстојећи меч буде прекретница и да се вратимо на колосек на којем смо били после прве утакмице", рекао је Тошић за.

Првотимац московског ЦСКА признао је да још није анализирао игру данске репрезнетације, али да ће играчи наредних дана имати довољно времена да то учине до поцетка сусрета.

"Данска је тренутно у бољој позицији од нас, јер има четири бода из три утакмице. За нас је важно да смо сви здрави и орни. Меч са Данском очекујем с великим нестрпљењем", казао је Тошић.

Репрезентација Србије ће 14. новембра дочекати селекцију Данске на стадиону Партизана, а утакмица која ће почети у 20.45 сати играће се без публике због казне УЕФА након прекида меча са Албанијом.

Четири дана касније српски фудбалери одиграће пријатељски меч са Грцима, у Ханији, на острву Крит, од 18 сати.

Број коментара 10

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи