Читај ми!

Звезда надиграла Рад!

Фудбалери Црвена звезде победили су екипу Рада са 2:1 (2:1) у утакмици 11. кола Суперлиге, која је одиграна на Врачару. Јагодина преокретом до победе против Доњег Срема. Док су Вождовац и Спартак, као и Раднички 1923 и ОФК поделили бодове. Финале кола је дерби Партизана и Војводине од 19.00 на стадиону у Хумској после кога ће се знати ко преузима водећу позицију на табели.

Звезда није бриљирала на овом мечу, али је успела да се реваншира Раду за недавни пораз (1:0) у осмини финала националног Купа и настави шампионску трку са Партизаном и Војводином. Грађевинари су у другом полувремену били надомак изједначења, када су након прекида погодили стативу Рајковићевог гола.

Голове за црвено-беле постигли су Дарко Лазовић у 5. и Саво Павићевић у 18. минуту, док је једини стрелац за Рад био Петар Јелић у 33. минуту.

Изабраници тренера Ненада Лалатовића наговестили су излазак из кризе и реванширали се Раду за елиминацију у осмини финала Купа Србије пре неколико дана.

Звезда је од старта меча заиграла мотивисано и нападачки како би прекинула серију лоших игара у последње време и већ у петом минуту је повела. Везиста Милош Босанчић упутио је дугу лопту, Лазовић је изашао "један на један: са голманом Борисом Радуновићем и главом га лобовао.

Актуелни шампион наставио је са иницијативом, ређале су се шансе Александра Катаија и Ђорђа Ракића, али се резултат није мењао до 20. минута. Корнер је извео Босанчић, а Саво Павићевић био је највиши у скоку и донео два гола предности свом тиму.

Убедљиво вођство као да је уљуљкало Звезду, која је желела да спусти ритам утакмице, што је Рад искористио у финишу првог полувремена. После одличне акције по левој страни, Славко Перовић је центрирао, а Јелић главом матирао Предрага Рајковића.

Друго полувреме оба тима почела су опрезно, али је Рад у 62. могао да изједначи. Штопер "грађевинара" Никола Распоповић погодио је стативу после центаршута, одбитак у мрежу спровео је Мараш, али је судија Владо Глођевић сигнализирао офсајд.

После тога није било превеликих изненађења и црвено-бели су забележили победу која их је одвела до првог места, али само до почетка дуела Партизана и Војводине.

Црвена звезда наредни меч у Суперлиги дочекује Чукарички, док Рад гостује у Јагодини.

Јагодина преокретом до победе против Доњег Срема

Фудбалери Јагодине победили су на гостовању екипу Доњег Срема са 3:2 у 11.колу Супер лиге Србије, док су Вождовац и Спартак, као и Раднички 1923 и ОФК поделили бодове.

Доњи Срем је боље почео меч, повео већ у првом минуту меча голом Радета Крунића, а на 2:0 је повисио Ђуро Зец у 34. минуту. На 2:1 је смањио Александар Филиповић четири минута касније, изједначио је Филип Арсенијевић у 44. минуту, док је победу Јагодини и сва три бода донео Ђорђе ССушњар у 71. минуту. Јагодина је после 11 одиграних утакмица девета на табели са 14 бодова, док је екипа из Пећинаца на 11. месту са три бода мање.

Вождовац је на свом терену повео против суботичког Спартака у 38. минуту поготком Стефана Бабовића, а коначан резултат поставио је Даниел Фаркаш шест минута пре краја меча. Вождовац је тренутно претпоследњи са осам бодова, док је Спартак на седмом месту са 16 бодова.

Раднички из Крагујевца и ОФК Београд су одиграли без голова, а обе екипе су меч завршиле са играчем мање. У 54. минуту су искључени Немања Видић из Радничког и Михајло Цакић из ОФК Београда. Клуб из Крагујевца је последњи на табели са осам бодова, док је ОФК Београд шести са 17 освојених бодова.

Ток меча Рад - Црвена звезда:

15.21 - Крај утакмица, резултати: Доњи Срем - Јагодина 2:3 (2:2), Вождовац - Спартак 1:1 (1:0), Раднички 1923 - ОФК Београд 0:0.

14.49 - Крај меча на Врачару. Црвена звезда је савладала Рад са 2:1.

14.45 - Судија Божовић је продужио меч за четири минута.

14.40 - Измена и у Звезди, терен је напустио Босанчић, а у игру је ушао Гогић.

14.37 -  Последња измена у екипи Рада, уместо Ђурића на терену је Михајловић.

14.33 - Нова измене, у Звезди - уместо Печника у игри је Гаврић, у екипи Рада - уместо Милошевића ушао је  Вујновић.

14.18 - Велика шанса за Рад. Након центаршута створила се гужваиспред Рајковића, шут али лопта погађа стативу и одбија се до играча домаћих који је био у офсајду.

14.16 - Полувреме, резултати: Доњи Срем - Јагодина 2:2, Вождовац - Спартак 1:0, Раднички 1923 - ОФК Београд 0:0.

14.15 - Измена и Звезди, уместо Катаија на терену је Ристић.

14.14 - Друго полувремем настављено је у истом ритму. Обе екипе желе да што пре постигну гол. Неколико шанси на обе стране, али без промене резултата.

14.12 - Прва измена у екипи Рада Веселиновића је заменио Симић.

14.05 - Жути картон у екипи Рада добио је Дурић.

14.00 - Почело је друго полувреме на сусрету Рад - Црвена звезда.

13.46 - Полувреме на Врачару. Црвена звезда води против Рада са 2:1.

13.36 - Гооол! Рад смањује предност Црвене звезде, стрелац је био Јелић у 36. минуту.

13.30 - Почела су још три меча, састају се: Доњи Срем - Јагодина, Вождовац - Спартак, Раднички 1923 - ОФК Београд.

13.27 - Нови жути картон. Због преоштрог старта у Звезди је "пожутео" Босанчић.

13.20 - Гооол! Други гол за Звезву! Саво Павићевић постиже гол главом после четвртог корнера. 

13.17 - Први озбиљнији напад Рада, али лопта је завршила у гол ауту, поред гола Црвене звезде. 

13.11 - Нижу се нове шансе за Црвену звезду која је врло офанзивно ушла у меч и не престаје са нападима на гол Рада. Готово од почетка утакмиде лопта је у поседу Звездиних нападача који су у три наврата озбиљно запретили новим поготком.

13.05 - Гоол! Гол за Црвену звезду постиже Лазовић у петом минуту утакмице! 

13.00 - Утакмицом Рада и Црвене звезде настављено 11. коло Јелен Суперлиге. Већ у првом нападу Звезда имала добру шансу за гол. Велика тензија међу играчима оба тима довела до кошкања у трећем минуту, што је судија санкционисао са по једним жутим картоном за играче оба тима, Мијаиловић у Звезди и Веселиновић у екипи Рада.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи