Читај ми!

Србија се "вади" против Албаније

Квалификације за ЕП тек су почеле, а селекција Србије већ има врло изражен императив победе. Морамо да дођемо до резултата. Ако то не можемо лепом игром, можемо "ружном". До резултата се мора доћи – овако или онако, рекао је Дик Адвокат уочи меча, подсећајући на неке раније утакмице у којима је наша селекција играла одлично, али на крају губила. Меч Србија – Албанија игра се на стадиону Партизана од 20.45, а можете је пратити и у директном преносу на Првом програму РТС-а.

Селектор Дик Адвокат сматра да утакмица јесте веома важна, али не и пресудна за пласман на шампионат у Француској 2016. године.

"Сви знамо да је утакмица против Албаније од велике важности, али није финална. Имамо квалитет, само морамо да спустимо емоције. Фудбал је једино што нас занима, желимо да пружимо добру партију, а дешавања ван терена нас не интересују. Размишљамо само о три бода", рекао је Адвокат уочи сусрета који се ишчекује са великим интересовањем.

Холандски стручњак на клупи Србије истакао је да ће направити неколико измена у односу на меч са Јерменијом у Јеревану (1:1), али да неће мењати систем игре.

"Нећу променити формацију. Играћемо против дефанзивног тима, који игра на контре, а ми волимо да нападамо. Биће једна или две промене у односу на меч са Јерменијом, али систем игре се неће мењати, а појединци морају да буду бољи. На овом нивоу све је у резултату. Гледао сам много утакмица Србије из претходног периода. Рецимо, ону против Белгије (у претходном квалификационом циклусу за Мундијал). Нападали сте све време, била је то одлична утакмица, али је резултат на крају био 0:3. Из тога морамо много да научимо. Супер је доћи до резултата на позитиван начин. Ако то не може онда до резултата треба доћи на 'ружан' начин. До резултата се мора доћи – овако или онако. Е, то ја покушавам да 'усадим' играчима", навео је Адвокат.

Албански селектор Ђани де Бјази рекао је да изузетно поштује национални тим Србије и оценио га првим фаворитом наше квалификационе групе.

"Дошли смо у Београд да одиграмо још један добар меч. Биће лепа атмосфера и надам се да ће све протећи на спортски начин. Добро познајем Србију, њихови поједини играчи су чланови европских топ клубова, имају одличног тренера Дика Адвоката, који је веома искусан, али ми смо спремни за утакмицу. Сматрам да је Србија први фаворит групе, испред Данске и Португалије", истакао је Де Бјази.

Утакмица између Србије и Албаније игра се вечерас на стадиону Партизана од 20.45.

Број коментара 13

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи