Читај ми!

Михајловић вага – Јувентус или Србија?!

Бивши селектор репрезентације Србије Синиша Михајловић највероватније напушта Сампдорију. Из Италије стижу вести да наш стручњак није више чврст у намери да настави да ради у Сампдорији. Постоји више разлога због тих недоумица. Док је трајала сезона 2013/14, Синиша Михајловић био је предмет разних спекулација, преноси портал „Мондо“.

Говорило се да ће се вратити на место селектора репрезентације Србије, са које се повукао у октобру, говорило се и да ће преузети Интер, да ће постати тренер Лација, да ће једноставно отићи из Сампдорије... Међутим, када је сезона завршена, Миха је свима поручио да остаје у Ђенови и да има намеру да остави траг у клубу у којем је и играо са успехом.

Али, у уторак увече, поједини италијански медији најављују да се Михајловић двоуми око тога и да би могао лако да се предомисли. Разлог? Незванично, још један одлазак из његовог стручног штаба. Наиме, Михајловић се, наводно, сусреће са проблемима у односима са новим власником Сампдорије, Масимо Ферером, који је у мају купио клуб од Едоарда Гаронеа.

Фереро, изгледа, воли да се меша у све и свашта, па је тако директор за комуникације Алберто Марангон поднео оставку после 12 година на "Марасију". Још један блиски Михајловићев сарадник Афиједо Брајда, који је стигао из Милана пре неколико месеци, такође је дао отказ.
Скај спорт Италија наводи да би разлог за Михајловићев одлазак могао да буде и растанак Контеа и Јувентуса, јер су до њега дошле информације да у Торину веома цене начин на који он ради свој посао. Ипак, новинар подсећа и да је то мало вероватна опција, с обзиром на то да је Михајловић радио у два велика Јувентусова ривала, Фјорентини и Интеру.

Није, на крају, немогуће да Михајловић још једном размисли о томе да се врати на клупу "орлова". У дану када је објављена та вест, Извршни одбор Фудбалског савеза Србије одржао је још један састанак у низу на којем није донета одлука о томе ко ће тренирати нашу репрезентацију.

Из изјава председника ФСС-а Томислава Караџића може се недвосмислено закључити да се наша Кућа фудбала окреће италијанским тренерима, италијанском стилу, италијанској лиги, у којој игра највећи број наших репрезентативаца. Ако неће бити Валтер Зенга, ако је Роберто Манчини прескуп, можда је баш Михајловић оно што је Караџић све време чекао.

Број коментара 17

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи