Читај ми!

Партизан: Гол намерно поништен

Фудбалски клуб Партизан саопштио је да су одлуке судијске комисије потврдиле да је црно-белима намерно поништен гол у Новом Пазару и нагласио је да неће остати "без реакције" на "неспортске активности". Партизан је у првом колу пролећног дела сезоне одиграо 0:0 у гостима с Новим Пазаром, а у финишу му је поништен гол.

Црно-бели су уложили приговор у записник, а данас су објавили да су очекивали "да ће то бити довољно надлежним органима да санкционишу неправилности којима је режиран не само исход утакмице већ и тренутни поредак на табели".

"На жалост, данашња одлука Одбора за анализу суђења и рангирање судија говори да се не ради о случајним грешкама судије Нинослава Спасића, већ о унапред осмишљеном и испланираном сценарију у коме је главни судија био само извршилац", наводи се у саопштењу.

Партизан је навео да аутори тог сценарија "седе у органима ФСС-а".
"Оним истим који су 18. фебруара, пред сам наставак сезоне, извршили радикалне промене у судијској организацији с јасним циљем да тиме креирају поредак на табели по сопственим жељама, а не по фудбалским квалитетима и правилима и спортском фер-плеју", написао је Партизан.

Судијска комисија оценила је да је гол исправно поништен зато што је фудбалер Партизана Петар Шкулетић направио фаул. Управа црно-белих објавила је да је тај прекршај "измаштан", и оценила да се подршком судији Нинославу Спасићу тај арбитар спрема за нове "специјалне задатке".

"(То је) и порука осталим делиоцима правде да је спречавање победа Партизана идеалан пут за побољшање статуса у 'реорганизованој' судијској организацији", навео је Партизан.

"Желимо јасно да поручимо творцима овог скандала да њихове неспортске активности неће остати незапажене и без реакције, као и да се поредак на табели неће креирати по њиховим жељама и амбицијама, већ по спортским и фудбалским критеријумима и квалитетима. Ако мисле да ће Партизан прихватити да буде монета за поравнање њихових личних рачуна, грдно су се преварили", наводи се
у саопштењу.

Број коментара 9

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи