Читај ми!

"Хапшење Ђурића нема везе са Партизаном"

Потпредседник Партизана Миле Јовичић рекао је да тај фудбалски клуб нема везе с приватним пословањем председника Драгана Ђурића и да су сви у клубу уверени да ће он доказати да је пословао у складу са законом.

Поводом хапшења првог човека црно-белих Драгана Ђурића, огласило се руководство клуба из Хумске уз поруку да цео случај нема везе са Партизаном.

"Наравно да је ово немио догађај, али то је догађај који је одвојен од клуба и тиче се Ђурићевог приватног бизниса. Без обзира на то, Фудбалски клуб Партизан ради у свим сегментима и у пуном капацитету. Ми немамо никаквих додирних тачака с тим, али сви ми у клубу поштујемо Ђурића, његову функцију и све што је урадио за клуб", рекао је Јовичић новинарима у Београду.

Он је истакао да у клубу сви "дубоко верују да ће (Ђурић) имати правичан поступак, да ће одбранити своје пословне ставове и да ће доказати да је радио како треба".

Јовичић је на веома посећеној конференцији за новинаре на стадиону Партизана подсетио да је Ђурићу одређен притвор од 30 дана и да је добио могућност да се брани са слободе, ако плати кауцију од два милиона евра.

Конференцији за новинаре присуствовали су и потпредседници клуба Душко Јовановић и Ратомир Бабић, генерални секретар Дарко Грубор и спортски директор Алберт Нађ.

На питање да ли ће неко бити именован за вршиоца дужности председника клуба док је Ђурић у притвору, Јовичић је рекао да не постоји разлог за то.

"Не постоји разлог да се било ко именује за вршиоца дужности. Разговараћемо о томе и с председником када буде био у могућности. Без обзира на све, и с њим и без њега суочавамо се с проблемима који су свакодневно присутни", рекао је Јовичић и додао да нема разлога за сазивање ванредне седнице Скупштине клуба.

"Никакве седнице Скупштине клуба нису планиране, нити има потребе за тим", рекао је Јовичић.

Због одређивања притвора председнику клуба, Секретаријат клуба је одржао састанак. Ратомир Бабић је рекао да је клуб сазвао конференцију због догађаја "који не ствара добру атмосферу", а Јовичић се извинио новинарима због "можда до краја непрофесионалног односа и што им није одговарао на телефонске позиве".

"И ми смо били затечени и то је можда више био плод несналажења, па је то један од разлога сазивања данашње конференције", рекао је Јовичић.

Власник фирме "Зекстра" и председник Партизана Драган Ђурић ухапшен је јуче због сумње да је учествовао у малверзацијама при приватизацији "Ветеринарског завода Земун". Њему је одређен притвор до 30 дана и предложена кауција од два милиона евра.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи