Дрогба: Морињо ме је учинио великим!

Дидије Дрогба, по ко зна који пут, упутио речи неизмерне захвалности Жозеу Морињу, тренеру који је "од њега учинио једног од најбољих играча у Европи и због којег би ишао на крај света". Он, за разлику од других тренера, дође у клуб и каже да хоће да побеђује. Због тога је он посебан, рекао је Дрогба за "Сан".

Фудбалер Галатасараја Дидије Дрогба рекао је да је менаџер Челсија Жозе Морињо најзаслужнији што је он постао један од најбољих нападача у Европи.

Дрогба и Морињо сарађивали су у лондонском клубу од 2004. до 2007. године, а управо је португалски стручњак најзаслужнији за његов трансфер из Марсеја вредан 24 милиона фунти.

"Морињо је тада дошао да разговара са мном. Рекао је ми је да ако желим да будем добар као Тијери Анри и Руд ван Нистелрој морам да дођем у Енглеску и Челси. Тачно је да сам у француској лиги већ био добар играч, али ми је Морињо помогао да будем један од најбољих у Европи. Зато бих са Жозеом ишао до краја света", рекао је Дрогба за лист „Сан".

Он је додао да је Морињо, који се летос вратио на клупу Челсија, у клуб са Стамфорд Бриџа донео победнички менталитет.

"Жозеов квалитет је тај што од добрих играча уме да направи победнике. Само смо размишљали о томе. Он обожава да побеђује. Он, за разлику од других тренера, дође у клуб и каже овде сам да бих побеђивао. Зато је Жозе посебан", додао је фудбалер из Обале Слоноваче.

Галатасарај ће у осмини финала Лиге шампиона играти управо са Челсијем.

Дрогба је са Челсијем освојио Лигу шампиона, три титуле првака Енглеске, четири ФА купа и по два Лига купа и Суперкупа Енглеске.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи