Николић прави чистку у Партизану

Нови тренер Партизана Марко Николић решен је да реконструише играчки кадар који има на располагању. Најавио је долазак најмање пет играча, од чега два класична нападача, али и одлазак немалог броја фудбалера.

Марко Николић сматра да су црно-белима потребна два нападача и да у његовом бившем клубу, Војводини, има играча који могу бити "занимљиви" шампиону Србије.

"Знам каква су очекивања, највиша могућа као и увек. Спреман сам са својим сарадницима и играчима да та очекивања испунимо. Да ли ће то бити једноставно? Па, неће. Никад није једноставно, али то је чар овог посла и учинићемо све да испунимо очекивања", почео је причу нови тренер Партизана.

Партизан је јуче у Спортском центру Телеоптик организовао традиционални новогодишњи коктел на којем је прослављено освајање јесење титуле и најављен "напад" на седму узастопну титулу.

Са тим жељама управе клуба, слажио се и нови тренер црно-белих и у разговору с новинарима истакао да се у његовом животу ништа није променило од понедељка када га је Управни одбор поставио за новог шефа стручног штаба.

"Долазим из једног великог клуба за српске прилике, Војводине, где сам имао прилике да осетим величину клуба у граду који живи за тај клуб. Наравно да је Партизан димензија или две више, али то је део овог посла... Једва чекам тај 13. јануар и први радни дан са играчима", казао је Николић.

Он је поновио, као и на промоцији, да је потребно створити предуслове ако Партизан жели да оствари своје амбиције, односно да одбрани титулу. Николић је своје идеје и жеље већ представио спортском директору Алберту Нађу и управи клуба.

"Прелазни рок никад није једноставан као што људи замишљају... Имам неке жеље. Спортски директор и ја смо се преклопили у 90 одсто случајева када је прелазни рок у питању. Предочили смо то људима који треба да изврше реализацију тих жеља", рекао је Николић.

Фудбалер Војводине Бранислав Трајковић недавно је изјавио да би волео да опет ради с Николићем.

"Драго ми је да играчи са којима сам сарађивао желе поново да раде са мном. То ми импонује и то је знак да смо имали добар однос. Има више играча који су радили са мном у Раду, Војводини и репрезентацији који би могли бити занимљиви за Партизан у овом прелазном року. Није Трајковић једини у тој групи играча", казао је он.

Још током летњег прелазног рока било је речи да ће Мирослав Вулићевић, капитен новосадског клуба, прећи у Београд. То се није догодило, а на новинарско питање да ли је сада идеалан тренутак да се тај трансфер реализује, Николић је рекао: "Слажем се да је идеалан тренутак да дође у Партизан".

Упитан колико је нападача потребно Партизану, одговорио је да су црно-белима потребна најмање два добра класична нападача.

"Има и у Војводини интересантних нападача за Партизан", додао је Николић.

Некадашњи тренер Рада и Војводине истакао је да пред Партизаном није само питање доласка појачања, већ и одласка појединих играча.

"Неки играчи треба да напусте клуб, нама не треба толико играча за пролећни део првенства, с обзиром да имамо само једно такмичење. Неки играчи улазе у завршетак својих уговора, па, по сили тих уговора, логично је да нас напуштају. За неке бих јако волео да продуже уговор са клубом. Да будем отворен до краја, има и оних који и не треба да буду са нама и даље", навео је Николић.

Он је додао да добар тим није скуп добрих појединаца и да Партизану треба избалансиран тим, јак у свим линијама.

"Морамо да имамо подједнако јаку одбрану као и напад, имамо сигурност на голу, један број левоногих играча, играча који играју десном ногом, брзину, снагу, квалитет у прекидима игре...", рекао је Николић.

"Морамо имати 'гладне' момке. Партизану је потребно у овом тренутку, можда као никада до сада, 'глад' за трофејима. Не смемо бити сити, не смемо бити задовољни, а поготово не самозадовољни. Морамо бити 'гладни' успеха, титула и такви нам момци требају", додао је тренер Партизана.

Када је реч о стручном штабу, Николић је рекао да ће са њим у Партизан доћи Радош Смиљанић, Бојан Љотијевић и Зоран Масарић, а да ће на клупи Партизана остати Звонко Варга, Радиша Илић, Љубиша Ранковић, као и цео медицински тим.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи