Читај ми!

Свлачионица Звезде "устала" против Стојадиновића!

Спортски директор Црвене звезде Зоран Стојадиновић "преживео" је синоћну седницу Управног одбора, али су против њега глас дигли искусни првотимци, са Николом Мијаиловићем и Милошем Нинковићем на челу.

Фудбалери Црвене звезде су јединствни у намери да врате титулу на Маракану, а двојица искуснијих тврде да добру атмосферу у свлачионици квари спортски директор. Стојадиновић сматра да иза таквих порука стоји "неко други".

Први се јутрос огласио искусни леви бек и један од најбољих играча ове јесени Никола Мијаиловић, и директно оптужио Стојадиновића да "ровари по свлачионици" и да у екипи квари атмосферу.

"Ја немам проблем са Стојадиновићем. Имали смо одличан однос до одређеног тренутка, све док није почео да нам смета у свлачионици. Човек се бави интригама и сплеткама, што је мени небулозно. Само дође и прича ко је шта рекао... Лоше утиче на екипу. Говорио је около како ја радим с Кокезом, како сам ја Кокезин човек, и како ме он наговара на све... Помислиће људи свашта, а ја желим само да Звезда освоји три бода. Нека игра ко хоће. И ја сам седео на клупи, па се нисам бунио. Стојадиновић је убијао ауторитет тренера, чак је и потпредседнике оговарао у свлачионици", рекао је Мијаиловић за Моцарт спорт.

Мијаиловић је био свестан да су то прилично тешке оптужбе и да ће изазвати нову буру на Маракани.

"То што је Стојадиновић радио ствара нездраву атмосферу. И онда је нормално што титуле нема шест година, и нормално је да Мрђин шут у Купу против Војводине заврши на стативи уместо у голу. Слушајте, са свим тренерима с којима сам сарађивао остварио сам одличан однос - с Муслином, Божовићем, Петрескуом... Чак и са Салетом Јанковићем, с којим никада нисам био у клубу. Ето, и он је 'погинуо' у Звезди... Да, он ми је причао да је 'погинуо' због спортског директора...", рекао је искусни леви бек.

Некадашњи млади репрезентативац наше земље истакао је да је тачно знао каква је ситуација у Звезди док се договарао о повратку у црвено-бело јато.

"Вратио сам се само из љубави и жеље да се титула врати на Маракану", рекао је Мијаиловић и додао да кохезија која се створила пре свега међу старијим играчима у времену невиђене кризе може да се догоди само и једино у Звезди.

Врло брзо након Мијаиловића, одласио се и "прозвани" спортски директор, који тврди да се иза речи искусног дефанзивца заправо крије неко други.

"Нисам мутав, нити је било ко луд да не види шта се дешава. Кад играч почне да се меша у послове клуба, онда нешто није у реду. Никола је добар дечко, одличан играч, професионалац, али ми је жао што га користе и инструишу. Јасна ми је позадина свега, ближи се прелазни рок, поново се дискредитује директор, како би евентуално нова спортска комисија могла да се укључи у трансфере", рекао је Зоран Стојадиновић.

Иако ниједном у својој реакцији није споменуо Славишу Кокезу, сасвим је јасно да Стојадиновић мисли управо на потпредседника клуба, који га је уочи седнице Управног одбора и позвао на одговорност.

"Од мене нисте чули ниједно име, али паметни сте људи, можете сами да закључите. Мијаиловић јесте то изговорио у поменутом интервјуу, али је реторика препознатљива и стиже из уста другог човека. Ако на нечији рад имам замерке, онда изађем јавно и кажем: тај је лоше урадио то и то. А сад вам кажем: господин који има нешто против мене и интересује га искључиво прелазни рок - није прави мушкарац, чим нема снаге да ми лично саопшти примедбе, већ за то користи играче. Реч је о ниским аргументима, без основа. И да постоји неки проблем, ред је да се решава у клубу, а не посредством медија", изјавио је Стојадиновић за сајт Моцарт спорт.

Подршка Мијаиловићу у новонасталом спору убрзо је стигла и од највећег летошњег појачања Звезде, Милоша Нинковића. Он је у изјави за Мондо потврдио речи свог саиграча.

"Стојим иза свега што је Никола рекао, да не понављам... У томе што мисли није усамљен. Ако би сви играчи рекли шта мисле, вероватно бисте сазнали да већина мисли исто као и он. Штавише, мислим да су и тренери за то", признао је сјајни везиста Црвене звезде.

Нинковић је неколико пута истакао да је борба за бољу атмосферу у клубу једини разлог "побуне свлачионице".

"Зашто би то требало и мени и Мијаиловићу сада, у току паузе, када би свако требало да се одмара са породицом. Овим стварима се бавимо само због Звезде, да бисмо створили здраву атмосферу у свлачионици", рекао је популарни Нине.

"Иза овога што причамо Мијаиловић и ја не стоји нико, као што је написано и у јесењем писму. Ми искључиво радимо у интересу клуба, да бисмо узели титулу. Да је против клуба радио Џајић, Човић или неко други, исто бих поступио. Али, спортски директор је спона између играча и клуба и највише је 'доле', у свлачионици, па о њему можемо да судимо", почео је Нинковић.

На питање да ли је могуће да "свлачионица" и спортски директор после свега изреченог наставе сарадњу, Нинковић је одговорио:

"Мислим да после свега овога, ако то потврди још неколико играча, не можемо да наставимо заједно. То је моје мишљење. Човека сам упознао када сам дошао у Звезду. С њим немам неки проблем, а не верујем ни да он има неки проблем са мном, али говорим о ономе што смо видели. Ту су и чланови стручног штаба за које мислим да деле наше мишљење", нагласио је Милош Нинковић.

Искусни везиста жали што је ситуација у клубу таква да играчи морају да се баве тим проблемима.

"Ово су моје речи, иза овога стојим само ја, али ми је криво што је клуб дозволио да се ми играчи бавимо овим стварима. Клуб је требало раније то да реши. Жао ми је што о овоме морамо ми да се бавимо, поготово сада када смо на одмору."

Са Мијаловићем и Нинковићем сложили су се и остали искусни Звездини фудбалери: Ненад Милијаш, Драган Мрђа и Бобан Бајковић у изјавама које су дали за београдске спортске медије.

Сукоб свлачионице и директора сада је сасвим евидентан и јаван. "Коцка је бачена", а видећемо наредних дана како ће овај случај бити решен. Једно је сигурно, на Маракани нас очекује врела зима...

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи