Без гостујућих навијача у Француској?

Због инцидената који су се догодили на утакмици француског првенства између домаће Нице и гостујућег Сент Етјена, јавни тужилац Нице Ерик Бедон покренуо је истрагу. У поменутим инцидентима повређено је најмање осам особа, а председник Лиге размишља да забрани путовања гостујућим навијачима.

Јавни тужилац Нице покренуо је истрагу после дивљања навијача на утакмици између Нице и Сент Етјена, када је осморо људи повређено.

Навијачи оба клуба су се током утакмице гађали столицама које су ишчупали на стадиону.

Претходно су навијачи Сент Етјена били обасути каменицама приликом доласка на утакмицу, а полиција која их је допратила на стадион морала је да их евакуише по завршетку меча.

Како се наводи, више од 200 столица је ишчупано и оне су коришћене као пројектили обе навијачке групе.

Јавни тужилац Нице Ерик Бедон је потврдио да је покренута истрага, али није дао више детаља.

Заменик градоначелника Нице Кристијан Естрози оптужио је за насиље навијаче Сент Етјена и осудио "њихво вандалско понашање које је обешчастило фудбал и спортске вредности"

Званичник Сент Етјена Ролан Ромејер није посебно оптужио ниједну страну, али је за радио станицу РТЛ рекао да "ово очигледно нису нормални, образовани људи", алудирајући притом на навијаче.

Француска лига (ЛФП) запретила је после инцидента да ће забранити гостујућим навијачима долазак на утакмице.

"Доста! Неколицина кретена, који тврде да су нечије присталице, не схватају да кваре слику о фудбалу. Затражићу састанак са министарством унутрашњих послова да размотримо даља путовања навијача на гостујуће мечеве", рекао је председник ЛФП Фредерик Тиријез. 

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи