Читај ми!

Хет-трик Мрђе, Јагодина боља од Воше

Црвена звезда на Маракани, без публике, савладала Слободу са 4:1, уз хет-трик Драгана Мрђе. Доњи Срем савладао Рад у дербију зачеља, Јагодина убедљива против Војводине. Трагедија у Ивањици, преминуо гостујући навијач.

Фудбалери Црвене звезде победили су Слободу из Ужица са 4:1 (3:1) у утакмици 13. кола Суперлиге Србије. Меч на Маракани одигран је без присуства публике, јер је Црвена звезда кажњена због лоше организације 145. вечитог дербија против Партизана.

Празне трибине нису сметале играчима Звезде, који су после почетног вођства гостију преузели иницијативу и већ до одласка на одмор преокренули резултат у своју корист.

Хет-трик у редовима домаћина постигао је Драган Мрђа (38, 41, 62), а у листу стрелаца уписали су се још Горан Гогић и Тијаго Галвао у тиму Слободе.

Овом победом црвено-бели су бар до сутра избили на прво место на табели са 26 бодова, два више у односу на Партизан, који сутра гостује екипи Вождовца.

Чукарички и Нови Пазар су одиграли нерешно - 1:1. Гости су повели поготком Обрадовић у 39. минуту, да би бод домаћој екипи осигурао Славољуб Срнић у 86. минуту сусрета.

Фудбалери Јагодине победили су на свом терену Војводину са 3:0 у дербију 13. кола Супер лиге Србије.

Јагодина је тако забележила шесту победу у шампионату и избила на четврто место табеле, са 21 бодом. Војводина је шеста, са истим бројем бодова.

Голове су постигли Александар Пешић у 45. и 70, као и Милош Леповић у 49. минуту. Пешић је био и асистент код другог гола.

Фудбалери Доњег Срема победили су на свом терену у Пећинцима београдски Рад са 2:0 у дербију зачеља Суперлиге одиграном у оквиру 13. кола.

Пећинчанима је то био тек други тријумф у националном шампионату, а остварили су га захваљујући поготку Немање Лакића-Пешића и аутоголу Николе Мараша.

Још убедљивији био је крушевачки Напредак, који је на свом терену савладао ОФК Београд са 3:0 и направио корак ка тимовима из горњег дела табеле.

Срђан Димитров довео је Крушевљане у вођство у 16. минуту, предност је дуплирао Ненад Гаврић у 84. минуту, а у последњим тренуцима меча коначан резултат поставио је Радомир Коковић.

Екипа суботичког Спартака славила је код куће против трећепласираног Радничког из Ниша са 1:0. Творац победе домаћина био је капитен Владимир Торбица са "креча" у 74. минуту.

Без победника завршен је дуел у Ивањици, где су Јавор и Раднички из Крагујевца одиграли 1:1.

Резултати и стрелци:

Јавор - Раднички Крагујевац 1:1 (Доцић 13 - Бубања 56)

Напредак - ОФК Београд 3:0 (Димитров 16, Гаврић 84)

Доњи Срем - Рад 2:0 (Лакић - Пешић 53, Мараш 66. аутогол)

Спартак - Раднички Ниш 1:0 (Торбица 74. пенал)

Јагодина - Војводина 3:0 (Пешић 45, 70, Леповић 49)

Црвена звезда - Слобода 4:1

Чукарички - Нови Пазар 1:1

Вождовац - Партизан (недеља, 13)

Овако је протекао данашњи дан на суперлигашким теренима:

18.55 - Завршени мечеви у Београду. Звезда је пред празном Мараканом савладала Слободу са 4:1, уз три поготка Драгана Мрђе, док су Чукарички и Нови Пазар одиграли нерешено - 1:1. 

17.50 - Полувреме на Маракани, Звезда води са 3:1, док Нови Пазар води у гостима против Чукаричког са 1:0. 

17.15 - Фудбалери Црвене звезде неће видети своје навијаче током утакмице у Београду са Слободом, али ће их свакако чути, пошто су се они окупили ван стадиона и певају свом тиму. Звезда игра без публике због казне Фудбалског савеза Србије, али су се организоване присталице црвено-белих попеле на кров незавршене зграде иза јужне трибине и навијају као да су на стадиону. Њих према проценама извештача има око 200, а понашају се као да су на трибини, пошто имају бубњеве и заставе, а на почетку меча су запалили и неколико бакљи.

17.00 - Почела су и преостала два данашња меча, Звезда - Слобода и Чукарички - Нови Пазар.  

16.30 - Меч у Ивањици обележила је трагична смрт једног навијача гостију. Почетком другог полувремена једном навијачу гостујућег тима је позлило, а он је потом преминуо у ивањичком дому здравља. Према првим проценама лекара, ради се о инфаркту.

16.50 - Завршен је меч у Јагодини, где је домаћа екипа савладала Војводину са 3:0. Двоструки стрелац за Јагодинце био је Пешић, а један је постигао Леповић.

15.55 - Полувреме у Јагодини. Домаћи тим голом Пешића у 45. минуту води против Војводине са 1:0. 

15.01 - Почео меч у Јагодини, где истоимени клуб дочекује Војводину, у репризи прошлогодишњег финала Купа Србије. 

15.00 - Завршени први мечеви 13. кола Суперлиге: Доњи Срем - Рад 2:0, Јавор - Раднички Крагујевац 1:1, Напредак - ОФК Београд 3:0 и Спартак - Раднички Ниш 1:0.  

13.48 - Резултати на полувремену:  Јавор - Раднички Крагујевац 1:0, Напредак - ОФК Београд 1:0, Доњи Срем - Рад 0:0, Спартак - Раднички Ниш 0:0.

13.00 - Почела четири меча 13. кола Суперлиге.  Јавор - Раднички Крагујевац, Напредак - ОФК Београд, Доњи Срем - Рад и Спартак - Раднички Ниш.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи