Шукер најавио меч са Косовом, ФСС оштро реаговао

Хрватска ће одиграти пријатељски меч са Косовом, рекао је председник Фудбалког савеза ове земље Давор Шукер у разговору са сарајевским "Аваз Спортом". Медији на Косову прогнозирају да би утакмица, ако је аминују надлежни органи Фифе, могла да се одигра у фебруару. ФСС оптужује Шукера за провокацију.

Председник Фудбалског савеза Хрватске Давор Шукер најавио је, у интервјуу са сарајевским „Аваз Спортом", да ће селекција те земље одиграти пријатељски меч са изабраним тимом Косова.

Штавише, овај меч би, према Шукеровим речима, требало да се одигра у Приштини.
Највиши представници Фудбалског савеза Србије и савеза са Косова ће се састати крајем месеца у Цириху, где ће поново бити речи о могућности да Косово игра пријатељске мечеве.

Извршни комитет Фифе ће 5. децембра, према проценама медија са Косова, дозволити одређеним селекцијама са Косова да играју пријатељске мечеве. Исти извори наводе да би Косово могло да одигра своју прву утакмицу у фебруару наредне године.

ФСС: Председник ХНС Шукер провоцира

Фудбалски савез Србије саопштио је да је најава председника Хрватског фудбалског савеза Давора Шукера да ће репрезентација Хрватске играти пријатељску утакмицу против селекције такозване државе Косово још једна у низу провокација упућених ка нашој земљи, фудбалу и националној организацији.

"ФСС је револтиран оваквом најавом Шукера и сматра је још једном у низу провокација упућене ка нашој земљи, фудбалу и националној организацији. Ми ћемо наставити, заједно са надлежним државним органима, борбу за поштовање српских националних интереса, а у оквиру легалних разговора у седишту ФИФА. Изненађени смо да је само два дана после инцидента који је узбудио фудбалски свет председник ХНС дао изјаву која подиже страсти у региону", саопштио је ФСС на свом званичном сајту.

"Иако је држава Хрватска признала такозвану државу Косово, позивамо колеге из ХНС, као и остале чланове фудбалске породице, да поштују статуте кровних организација УЕФА и ФИФА, а који су по овом питању веома прецизни", поручио је ФСС.

Број коментара 20

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи