Шимунић: Нисам хтео!

Јосип Шимунић се саопштењем обратио јавности и поручио да у његовим покличима након меча са Исландом на Максимиру није било ничега другог осим "љубави према његовој домовини и његовом народу".

Фудбалски репрезентативац Хрватске Јосип Шимунић рекао је да покличем "За дом спремни" после утакмице против Исланда није имао намеру да позива на националну или верску мржњу.

"Ако је било ко схватио моје узвике другачије, негативно, овим путем негирам било какав политички контекст своје изјаве која је била вођена искључиво мојом љубављу према мом народу и домовини, а не мржњом и деструкцијом", наводи се у Шимунићевом саопштењу које је објављено на сајту Фудбалског савеза Хрватске (ХНС).

Шимунић је, заједно са навијачима, у уторак увече после завршене фудбалске утакмице између Хрватске и Исланда у Загребу (2:0) и пласмана на Мундијал у Бразилу, скандирао усташки поклич "За дом спремни".

"Уверен сам да је и мојим највећим критичарима јасно, да ни у једном тренутку нисам позивао навијаче на националну или верску мржњу и још једном понављам да су моје изјаве биле вођене искључиво љубављу према мом народу и домовини, а не мрžжњом и деструкцијом", наводи се у саопштењу хрватског фудбалера.

Он је поновио да је након победе над Исландом био веома срећан и да је успех желео да прослави са навијачима.

"Максимир, Загреб, Хрватска - то је мој дом за који сам се у фудбалском контексту, на терену, увек 'бацао на главу' и давао свој максимум. Остварили смо велики успех до којег смо тешко дошли и зато смо сви били одушевљени", закључио је Шимунић.

Међународна фудбалска федерација покренула је дисциплински поступак против Шимунића.

Јавно тужилаштво Хрватске је због ширења расне мржње казнило шимунића са 3.200 евра.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи