Читај ми!

Стојановић обазрив са Слободом

Црвено-бели на свом стадиону дочекују Слободу у 13. колу Суперлиге. Меч се игра пред празним трибинама због казне везане за нереде на вечитом дербију. У табору домачина управо страхују од амбијента на којињихови играчи нису навикли. Слобода је квалитетан и незгодан ривал и Звезда увек са њима тешко излази на крај. Тренер црвено-белих Славиша Стојановић истиче да његови играчи морају да буду обазриви на утакмици са Слободом. Меч се игра у суботу од 17.00 часова.

Тренер фудбалера Црвене звезде је посебно опрезан пред утакмицу са Слободом, коју је истакао као искусног и врхунског противника. Стојановић је навео да се током репрезентативне паузе појавило неколико нових повреда код његових играча. Сигурно неће играти Робертс и Мартиновић, а неизвестан је наступ Вешовића, Мрђе и Касалице.

"Конац дело краси, тако да само максималном озбиљношћу прихватамо све утакмице, па и ову. Противник има искуство, увек је у врху и чека нас ни мало лака утакмица. Ако желимо јесењи део да завршимо на некој од водећих позиција требало би да добијемо, али морамо да будемо обазриви с обзиром на квалитет противника", рекао је Стојановић.

Стојановић је навео да се током репрезентативне паузе појавило неколико нових повреда код његових играча. Звезда од раније не може да рачуна на повређеног Александра Ковачевића, као и Дарка Лазића због картона, а против Слободе неће бити ни Омеге Робертса, Новака Мартиновића, док је неизвестан наступ Марка Вешовића, Драгана Мрђе и Филипа Касалице.

Стојановић је рекао да је задовољан како је десни бек Марко Петковић играо за младу репрезентацију Србије против Белгије и Италије и да ће добро заменити Вешовића, ако црногорски репрезентативац не буде могао да игра.

Утакмица између Звезде и Слободе, субота од 17 часова, највероватније ће се играти без публике, а Стојановић је рекао да је једном у каријери водио меч пред празним трибинама, док је тренирао словеначки Домжале, против Хапоела у Купу УЕФА.

"Знам како то изгледа, али не знам како ће то бити без наших навијача, који нам дају ветар у леђа, али ми морамо да знамо да играмо и пред пет и пред 50.000 људи. Требало би да будемо свесни да се фудбал игра због гледалаца", рекао је он.

Фудбалер Звезде Абиола Дауда рекао је да никада у каријери није играо пред празним трибинама.

"Тужно је што нећемо моћи да играмо пред нашим навијачима, другачије је пред њима, али морамо да се потрудимо да не изгубимо концентрацију. Важно је да победимо и одиграмо добро", рекао је Дауда.

Како је речено новинарима, Дисциплинска комисија Фудбалског савеза Србије ће у току дана размотрити жалбу Звезде, после чега ће се дефинитивно знати да ли ће се утакмица играти без присуства гледалаца.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи