Читај ми!

УЕФА забрањује Казахстанцима клање оваца

Европска фудбалска унија упозорила је данас казахстански Шахтјор из Карагандија да ће против клуба покренути дисциплински поступак уколико се настави са праксом да пред сваки меч на центру терена ритуално буде заклана овца.

Уефа је опоменула казахстански клуб Шахтјор из Каргандија да више неће толерисати традиционално клање овце пред утакмицу, којe је виђена на недавном мечу против Селтика.

Последњи пут то се десило прошле недеље на утакмици са шкотским Селтиком у баражу за Лигу шампиона, коју су Казахстанци добили са 2:0. 

Директор такмичења Уефе Ђорђо Маркети обавестио је извршног директора Шахтјора Јердена Калилина да клуб мора да поведе рачуна о оваквим случајевима.

"Иако неке од оваквих ствари имају дубоке корене у националним културама, сматрамо да њима није место на спортским догађајима. Зато је клање овце, пре, за време или после меча под окриљем Уефе неприхватљиво и нећемо га толерисати", поручио је Маркети.

Група за заштиту права животиња (ПЕТА) недавно је жестоко протестовала код председника Уефе Мишела Платинија због догађаја у Казахстану.

Реванш меч измешу Селтика и Шахтјора игра се вечерас у Глазгову. 

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи